Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


МЦР "Взаимопомощ" в Казанлък започва работа по мащабен екопроект


 Младежки център за развитие "Взаимопомощ" - Казанлък подписа договор с Националния център "Младежки програми и инициативи" за изпълнение на проекта "Екофест на язовир Копринка".

От 5 март до 5 май в рамките на този проект ще бъдат организирани редица екологични инициативи , сред които отбелязването на Деня на водата и на Земята, Седмицата на гората, Деня на птиците, посещения на пречиствателни станции и Водноелектрически централиа, провеждането на скаутски лагер и др.

Като цяло проектът цели да привлече вниманието на младите хора в Казанлък, да направи така, че екотематиката да бъде свързана с глобалните теми на човечеството и да промени нагласите за екологичното възпитание и поведение на младите хора.В изпълнението на този проект ще се включат и 12 доброволци от Македония, Латвия, Унгария и Полша.

Очаква се първите от тях да пристигнат в Казанлък на 6 март. При изпълнението на проекта ще бъде обърнато внимание и на символиката. От Младежкия център в Казанлък възнамеряват да създадат песен, тематично свързана с екологията. Ще бъде създаден и филм, който ще проследява последователно дейностите и всички събития, които се случват в рамките на този проект.

Стойността му е над 50 хил. лв., като финансирането ще се извършва на траншове от Националния център "Младежки европейски програми и инициативи".При изпълнението на екопроекта от Младежкия център ще разчитат и на помощ  от Общината, ОбС и МОС.

Източник: Радио Вис виталис

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж