Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


В Казанлък пристигна втори доброволец по проекта "Ново искане"


 Независимо от трудностите с придвижването , създадени с фалита на унгарската авиокомпания Малев, обявен на 3 февруари , в Казанлък пристигна втори доброволец по проекта „Ново искане” на Младежки център за развитие „Взаимопомощ”.

Това е 24-годишният Ладислав Боднар от Словакия, педагог по професия. Изпращащата организация на Ладислав е Културен център Активити. Той ще бъде в Казанлък в периода от февруари до октомври 2012 година.Доброволецът ще работи в ИМ „Искра” , подпомагайки дейността на този културен институт.

До месец май, когато ще започне и активната работа на младежа в музея, той ще подпомага дейността на Клуба на доброволеца, както и организацията на Екофестивала на язовир Копринка през март и април, организиран от Младежкия център.Основната идея на пребиваването на Ладислав тук е той да генерира и сподели своя опит от страната, в която живее.

По време на пребиваването си в Казанлък той ще води дневник, в който ще описва своите срещи и дейности.Проект „Ново искане” е дейност на Младежкия център за развитие „Взаимопомощ", с участието на доброволци от Полша, Словакия и Литва. Финансиран е от Националния център европейски младежки програми и инициативи по програма „Младежта в действие”.

От началото на 2010 година по различни проекти на "Взаимопомощ" в Казанлък са работили 7 доброволеца, като до края на 2012 година броят им ще бъде 20. В началото на март тук ще пристигнат 3 унгарски доброволци по втората част на проект "Екологично развитие".

Източник: Радио Вис виталис

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж