Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Фалит на авиокомпания затруднява предвижване на доброволци към Казанлък


 Пет доброволци по ЕДС на МЦР-Взаипомомощ остават по пътищата след фалита на Унгарската авиокомпания "Малев". Унгарският авиопревозвач Malev спря полетите си тази сутрин, помествайки тази информация на уебсайта си, след като преди това правителството издаде нареждане за защита от кредитори заради непосредствена опасност от фалит на държавната авиокомпания, предаде ДПА. "От 3 февруари 6 часа местно време, след 66 години работа на авиокомпанията, вече никакви самолети на Malev няма да летят", посочва главният изпълнителен директор Лорант Лимбургер в съобщението.

Malev е изправена пред все по-голяма опасност от неплатежоспособност след информациите, че се намира на ръба на фалита, пише Лимбургер, като допълва, че доставчиците са поискали авансово плащане "от днес за утре", поставяйки компанията в невъзможно положение.

Malev е изправена пред финансови затруднения от години. В началото на 2012 г. Европейската комисия нареди Унгария да си върне милиони евро държавна помощ за авиокомпанията, тъй като тя е била отпусната в разрез с правилата за конкуренцията в ЕС. След това решение Будапеща спря всякакви финансови помощи за Malev, посочва БТА.

В неделя трябва да престигне Ладислав Боднар по проект "Ново искане", с полет от Будапеща, които няма да се извърши. А в началото на март тримата унгарски доброволци по втората част на проект "Екологично развитие", отново ще пътуват с алтернативен транспорт. Варианти за това вече се търсят от Сдружение Взаимопомощ.
 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: