Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Общинските съветници в Казанлък ще помогнат на болно дете от града

Общинските съветници в Казанлък взеха решение да изготвят призив към местните фирми за оказване на помощ на болно дете от града, предаде кореспондентът на радио „Фокус" – Велико Търново.

Четири годишният Цветомир от Казанлък страда от левкемия и за лечението му са необходими много средства, за да бъде лекуван в чужбина. За да помогнат за оздравяването на момченцето, общинските съветници взеха решение да дарят пари от мартенската си работна заплата за лечението на Цветомир в Швейцария. Общинският съвет взе единодушно решение сумата да бъде преведена по банковата сметка на детето. От своя страна кметът на община Казанлък Стефан Дамянов се присъедини към призива на съветниците и подкрепи тяхното решение. В хода на заседанието градоначалникът представи отчет за касовото изпълнение на бюджета и извънбюджетните сметки и фондове, както и инвестиционната програма към 31 декември 2007-ма година. Общинските съветници пристъпиха и към обсъждането на проектобюджета за 2008-ма година и инвестиционната програма на Община Казанлък на първо четене. Кметът на града Стефан Дамянов призова общинарите да приемат един балансиран бюджет, който да работи за новото и ускорено развитие на общината. Заседанието на общинския съвет продължава с обсъждане на проектобюджета за 2008-ма година.

 


В средата на месец април започва обучение на общинските съветници в Казанлък по програмата за електронно гласуване, съобщи за радио "Фокус" – Велико Търново *Васил Самарски-председател на Общинския съвет. По думите му от 20-ти до 27-ми април се предвижда общинските съветници да се упражняват да гласуват електронно всяка вечер в зала „Инфра", където се провеждат и заседанията на Местния парламент, като преди това ще преминат двудневно обучение за работа с програмата. По негова информация Общинския съвет в Казанлък предвижда следващата сесия да бъде на 8-ми май, когато се очаква да пристигне в града и министъра на Държавната администрация и административната реформа Николай Василев. „До тогава трябва да сме се научили да работим с програмата", коментира Самарски. Той допълни, че от 20-ти до 27-ми следващия месец ще се провеждат така наречените „сухитренировки", по време на които общинските съветници няма да взимат никакви решения, а само ще се упражняват да гласуват с програмата. „Предвиденото двудневно обучение ще се проведе от специалисти от фирмата, разработила софтуера, чийто стойност е 230 хиляди лева", посочи Самарски. Залата, в която ще се провеждат следващите сесии на Общинския съвет, вече е оборудвана с 40 компютъра, предоставени безплатно на Местния парламент от МДААР. „За по-малко от месец община Казанлък направи необходимия ремонт на зала „Инфра" и следващата сесия на Общинския съвет ще се състои там", допълни Васил Самарски. На 01.08.2007 година в Казанлък бе подписан договор между МДААР, фирмата, разработваща софтуера и Общинските съвет на Казанлък, Велико Търново и Горна Оряховица. Това са и пилотните три общини, в които се въвеждат безхартийни заседания и електронно гласуване на общинските съветници.Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж