Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Младежки център за развитие - Взаимопомощ бе представен чрез Антон Вълев на н.п. Джеймс Уорлик

Днес, 18.01.2011 г., Младежки център за развитие - Взаимопомощ бе представен чрез Антон Вълев, един от учредителите на младежката организация в срещата между Национален младежки форум (НМФ) и н.п. Джеймс Уорлик, посланик на САЩ в България.

Тя имаше за цел да представи най-голямата младежка платформа в България и определи основните посоки на сътрудничество между България и САЩ в областта на младежката работа и политики. Бяха дискутирани темите, по които НМФ работи и определя като приоритети, засегнати бяха възможностите за популяризиране на доброволеството в България, като начин за развитие на компетенции и умения у младите хора. МЦР- Взаимопомощ е единствената европейски акредитирана такава за доброволчество в Община Казанлък. Под нейна администрация в Община Казанлък вече са доброволствали пет ЕДС доброволци от Франция, Полша, Турция и Литва.

Въвеждането на гражданско образование е друга тема, по която НМФ търси съдействие от САЩ, както и възможности за предприемачество сред младежите в България. НМФ напомни за проведениете протести на млади хора продиктувани от убийствата в Катуница, както и обезпокоени сериозно от намерения за проучвания на залежи от шистов газ. Джеймс Уорлик заяви, че всяка форма на протест е здравословна и младите хора в България трябва да бъдат активни по всяка тема, която ги интересува. Това със сигурност ще допринесе за развитие на гражданското общество в страната ни.
Конкретно по темата посланик Уорлик отбеляза, че риск има и в ядрената енергетика, но разбира се САЩ разбират притеснението на младите хора в България и не биха желали нарушаване на екологичното равновесие, където и да било по света.
 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж