Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


МЦР "Взаимопомощ" - Казанлък бе отличен със специалната награда на екоминистерството

 

 

 

 

Младежки център за развитие „Взаимопомощ” в Казанлък бе отличен със Специалната награда на Министерството на околната среда и водите в рамките на националната инициатива „Зелена България” в раздел „Зелени идеи”.

Призовете за общините бяха раздадени в 6 категории, в зависимост от големината на на населенното място. За граждански инициативи номинациите бяха три – за подобряване на кварталната околна среда, за оползотворяване на отпадъци и за превенция, възпитание и информационни кампании.

Казанлъшкото сдружение получи наградата за проекта „Моят зелен град” по „Европейска доброволческа служба – екологично развитие”, финансиран от Националния център Европейски младежки програми и инициативи.В рамките на този проект Младежкия център в Казанлък реализира множество екоинициативи сред които изграждането на детска площадка в Крън с неупотребявани автомолибни гуми, екошоу, създаден е екологичният клуб „Дълбоки корени”, разработен и реализиран е проект за облагородяването на междублоковото пространство около блок 39 в кв. „В.Левски”., където са почистени множество строителни отпадъци, а през настоящата година предстои там да бъдат монтирани лост и успоредка, проведени са множество екоателиета и уъртшопове.

През настоящата година центърът работи по втори проект, който е своеобразно продължение на предходния и отново е към Националния център Европейски младежки програми и инициативи.В рамките на проекта се предвижда в Казанлък да пристигнат 12 екодоброволци, които ще развиват тук своята екологично образователна дейност.

Източник: Радио Вис Виталис

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж