Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Определени са допустимите количества билки за събиране през 2008 година

Със заповед на Министъра на околната среда и водите са определени за събиране допустимите количества билки от лечебни растения, поставени под специален режим на опазване и ползване през 2008 година, съобщиха от пресцентъра на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИОСВ) – Стара Загора. От там посочиха, че количества за областите Стара Загора, Сливен и Ямбол ще бъдат разпределени между билкозаготвителите на територията на РИОСВ – Стара Загора, които са заявили участие в регламентирания срок-края на 2007 г. По 500 кг сухо тегло ще се събират от цвят иглика, стръкове от лазаркиня и ранилист, лист от лудо биле и корен от решетка за област Стара Загора. В по – малки количества са определени цветове на червен божур, кора на зърнастец, стрък от лудобиле и лютива тлъстига, корен от лечебен ранилист, иглика и лудо биле, и плод от кисел трън.
За област Сливен са определени за събиране по 500 кг цвят от иглика и стрък от лечебен ранилист. В по – малки количества са разрешени да се събират стрък от лазаркиня, тлъстига и лудо биле, цвят от червен божур, лист от лудо биле, корен от решетка.
На територията на област Ямбол най – големи количества ще се добиват от цвят от иглика, стрък от лечебен ранилист. Още 10 вида билки ще се събират от билкозаготвителите в района. Сред тях са цвят от червен божур, лист, корен и стрък от лудо биле, корен от решетка и лечебен ранилист.
Комисиите ще разпределят квотите на 2 април за област Стара Загора и 3 април за област Сливен и Ямбол.

Радио "Фокус "- Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж