Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Обсъждат в Казанлък проблемите на мемориалните музеи в страната

Първа национална среща за обсъждане проблемите на мемориалните музеи в страната ще бъде открита в 14.00 часа в литературно-художествен музей „Чудомир” в града на розите, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

Тя преминава под мотото „Състояние и проблеми на мемориалните музеи в България” и се организира съвместно с дирекция „Музеи, галерии и изобразителни изкуства” при Министерството на културата. По информация на Пеньо Терзиев – директор на музей „Чудомир” се очаква да пристигнат в Казанлък около 50 директора на музеи от цялата страна.

 

Вторият ден от Чудомировите празници ще продължи с откриване на националния фотоконкурс „Човекът до мен”, организиран съвместно с „Фотографска академия” – София, община Казанлък и Браншовото сдружение на фотографите. Изложбата от фотоси ще бъде открита в 17.00 часа в залата на Информационния център на улица „Искра” 4.

Програмата на тържествата включва още и откриването на втория национален празник на детските таланти „Чудомириада 2008”, в рамките на който се провежда конкурс за весела детска рисунка „Малките нашенци” и конкурс за фотографи „Мигове”.

Втората вечер от Чудомировите празници ще завърши с комичната опера от Гаетано Доницети „Вива ла Мама” – спектакъл на професор Павел Герджиков в Оперно-филхармонично дружество – Пловдив.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж