Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Започва залесяване на парк "Тюлбето"

Сдружение "За чиста Розова долина", "Шипкалес" ЕАД и неправителствени организации в Казанлък инициираха залесяване на парк "Тюлбето", съобщи за радио "Фокус" - Велико Търново Крум Владев, председател на сдружението.

Той допълни, че са осигурени достатъчно дръвчета. Залесяването ще се извърши на 22-ри март, преминавайки под патронажа на кмета на община Казанлък Стефан Дамянов. Дръвчетата ще бъдат засаждани в района на опожарената част на парк "Тюлбето". Инициативата преминава под мотото "Да възстановим зеленото си богатство!". "Сборният пункт за гражданите, които имат желание да се включат в тази достойна инициатива, е в 8:00 часа на 22 март пред входа на парк "Розариум". Осигурен е транспорт и посадъчен материал", посочи Владев.

 


Областният управител на област Стара Загора Мария Нейкова пристига в Казанлък в подкрепа на инициативата "Да засадим дърво", информираха от общината за радио "Фокус" -Велико Търново. Очаква се Нейкова лично да участва в кампанията по залесяване, което ще започне от 11:00 часа в района на пожарището, източно от град Казанлък. В инициативата се включват и кметът на общината Казанлък Стефан Дамянов, ученици от казанлъшки училища и представители на младежки организации. Посадъчният материал е осигурен от Държавно лесничейство - Казанлък, а инструментите за засаждането се предоставят от "Шипкалес" ЕАД. Предстои да бъдат посадени 300 млади дръвчета на мястото на изгорелите през миналото лято борови насаждения.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: