Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Българският опит за рекорд за книгата "Гинес"


 На 5 декември 2011 г., по повод Международния ден на доброволеца, Сдружение “МЦР-Взаимопомощ”, чрез доброволеца си  по ЕДС – Людас Праспаляускас и свой доброволци от клубът си в София, ще стане част от  най-дългото послание на доброволците в света. Очаква се над 200 младежи - доброволци, да се включат в сътворяването на общо есе, посветено на темата:  „Мисия доброволец".  В столицата на България - София от 12 часа в Сити център София срещу хотел Хемус, ще започне подреждането и събирането на отделните букви от съдържанието на есето, което ще продължи до 17:30 ч. Очаква се дължината на целия текст да надхвърли един километър.  Софийският клуб на сдружението наскоро шашна посрещачите на терминал 2 и последната си доброволка от Полша със зрелищното посрещане с телевизионен екип на чело с Иван Бонев – Стресс ТВ.

Българският опит за рекорд за книгата "Гинес" ще бъде отбелязан с музикални изпълнения и щандове на НПО работещи в сферата на младежките дейности, като началото на забавната програма е в 17:30 ч. Повече от 2 часа звезди на българската поп-музика ще свирят и пеят за участниците в проявата, която е в партньорство със Сити център София (бул. „Арсеналски" 2).

Инициативата за Международния ден на доброволеца е по идея на Министерството на образованието, младежта и науката съвместно с Националния център "Европейски младежки програми и инициативи". Реализирането на идеята ще бъде опит да се кандидатства за Книгата на рекордите "Гинес"  в категория - „Най-дълго послание". А в нея ще участват и много доброволци, като литовеца Людас, които са в България, благодарение на посрещащите си организации, като  Сдружение “МЦР-Взаимопомощ”, акредитирана за това от Европейската комисия.

Екип на МЦР-Взаймопомощ
 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж