Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Започва продажбата на билети за Чудомировите празници в Казанлък

Продажбата на билети за Чудомировите празници в Казанлък започва от утре, предаде кореспондент на радио “Фокус”-Велико Търново. Билетите ще се продават в Инфоцентъра на улица „Искра” 4. Организаторите на Чудомировите празници съобщават, че не за всички инициативи е нужно заплащането на входна такса. Най-скъпи се оказват обаче билетите за концерта на Лили Иванова, която ще пее в Казанлък на 31-ви този месец. Цената е различна, в зависимост от мястото в залата. Така билетите струват между 40 и 50 лева на човек.
В традиционните Чудомирови празници инициативите тази година са над 30. Поканен за участие е и доцент д-р Бранко Ристич, който ще представи в превод на сръбски език сборник с разкази на Чудомир.
Носителят на тазгодишната награда „Чудомир” от литературния конкурс, организиран в рамките на Чудомировите празници, е пловдивчанинът Здравко Попов. Наградата се очаква да бъде връчена в деня на откриване на празниците -25-ти март от 18.30 часа в голямата зала на Дом на културата „Арсенал”. Здравко Попов печели конкурса с разказа си „Махмурлук”, отпечатан вече на страниците на вестник „Стършел”.
За втори път ще се състои и “Музика Академика – 2” – концерт на казанлъшки възпитаници в средните и висшите музикални училища на България. Тази година празниците за рождения ден на Чудомир включват и седем модула в национален формат. Друг акцент в програмата за празниците е националната срещата, която се организира съвместно с Дирекция “Музеи, галерии и изобразителни изкуства” при Министерството на културата. Тогава се очаква да пристигне и заместник-министър Иван Токаджиев, както и Надежда Захариева, която ще представи и новата си стихосбирка с избрани стихотворения “Една надежда”.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново
 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: