Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Скочиха цените на билетите в Казанлъшко

Поскъпна цената на билетите, не само в градския, но и в междуградския транспорт в община Казанлък, предаде кореспондентът на радио "Фокус" - Велико Търново.

От града до почти всички населени места от общината билетчето скочи с 10 стотинки. Един от превозвачите, ЕТ "Ауто Пи - Петко Станчев", обяснява причината с повишената цена на горивото и консумативите. По информация на фирмата тя обслужва селата: Черганово, Овощник, Ясеново, Голямо Дряново и Дунавци.
От днес цената на билета от Казанлък до село Овощник е левче, от града до Горно Изворово бе 1.20 и отново скочи, от Казанлък до село Горно Черковище бе 1.20 лева, а сега вече 1.30 лева, като за пенсионери – от 0.90 лева стана 1 лева. Билетът от града до село Дунавци е 1.50 лева от днес, а за пенсионери – 1.20 лева. Цената на превоза от Казанлък до село Копринка също е увеличена – от 0.90 лева на 1 лев. До днес пътуващите от село Голямо Дряново за града и в обратна посока плащаха 1.70 лева, а от днес- с 10 стотинки повече. По информация на кмета на селото Никола Камбуров транспортът от село Голямо Дряново до Дунавци се струваше на пътниците до сега за 0.80 лева, а от днес вече и той е увеличен. Цената на билета от Енина до Казанлък също е завишен – от 0.80 лева на 0.90 лева, както и тази от Бузовград до града.
Увеличението не подмина и градския транспорт. До сега казанлъчани плащаха 0.50 лева за билетче, а от днес вече – 0.60 лева. При направен опит да попитаме фирмата-превозвач „Кумакс Инвест" ЕООД каква е причината за завишената цена, но на посочения телефон никой не отговаряше. Ръководител- движение от Автогара –Казанлък посочи, че управителят на фирмата-превозвач „Кумакс Инвест" ЕООД е на съвещание и това е причината да не отговаря на мобилния си телефон. От Автогарата в града заявиха, че е завишена цената и на билета до София. До днес тя бе 12 лева, а вече е 14 лева.

 

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: