Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Визитата в Ейре


 За пети път тази година представител на „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” взе участие за представяне в чужбина на организацията, България и гр. Казанлък.

След посещението в Анкара, Турция през януари 2011, представители на организацията посетиха два пъти Уеслс и се срещнаха с принца на Люксембург в сърцето на малката страна.


 Визитата в Ейре, беше по повод спечелено участие на представител на младежката организация на контактен семинар в Ирландия. От България, представителите бяха само двама, от гр. Казанлък (МЦР-Взаимопомощ) и гр. Пазарджик ("Фокус- Европейски център за развитие"). Спечелване на такова участие в семинари на Ресурсния център на Салто се случва много рядко, затова пък нашия представител участва в такъв семинар за втори път, като първия беше в Люксембург, през месец април.

 Визитата се проведе от 29.09.2011 г. до 02.10.2011 г. в гр. Брей, участие в който взеха изпращащите организации по ЕДС (Европейска доброволческа служба) от Ирландия, а именно Clear, Development perspectives, Don Bosco, Hi Rez и Sphere 17, като всяка организация е и с потенциални ЕДС доброволци. Посрещащите организации бяха от България - посочените две организации по-горе в текста, Естония, Унгария, Финландия, Словакия и Турция- четири на брой организации.

 В семинара бяха използвани различни игри, най-често неформално общуване, като на повечето такива обучения по програмата „Младежта в действие”. Проведоха се спортна игра, интеркултурно представяне на Ирландия чрез танци, игра за опознаване на града Брей чрез търсене на съкровище в него, друга игра, в която участниците посетиха местната библиотека, ж.п. гара, старо кафене и т.н. важни и стратегически обекти за града. Това е много интересен и интерактивен подход за опознаване на местната културно-историческа среда. Участниците изпратиха пощенски картички до своите страни.

 Полезното в това начинание бе разглеждането на добрите практики в дейността на младежките центрове в Ейре и работата на организациите там.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж