Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Председателят на БФАС и кметът на Казанлък обсъдиха бъдещето на детското автоградче край града

Председателят на Съюза на българските автомобилисти (СБА) и Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) Георги Янакиев, кметът на община Казанлък Стефан Дамянов и спортният мениджър Стефан Драганов, стопанисващ Детското автоградче край града

, се срещнаха, за да обсъдят начините за финансиране на комплекса, предаде кореспондентът на радио "Фокус" –Велико Търново. Кметът Стефан Дамянов запозна гостите с икономическото развитие на общината и посочи:
"Нашият стремеж е да подпомогнем привличането на средства от Еврофондовете, с оглед на това да подобрим и пуснем в експлоатация материалната база на детското автоградче". Градоначалникът благодари за съдействието от страна на Министерството на финансите за отпускането през 2006-та година на сумата от 100 хиляди лева за ремонт на комплекса.
"Във всички случаи ролята на Детското автоградче би била полезна за младите, особено в етап, когато загиват много хора по пътищата на страната ни и ние се стремим към разрешаването на този проблем. По всяка вероятност трябват повече практически действия и технически умения от тяхна страна", подчерта Георги Янакиев. Той допълни още, че БФАС е готова да помогне за подобряване на детското автоградче, но "ако обединим усилията си, ще направим много". С тези думи Янакиев се обърна към кметът на община Казанлък Стефан Дамянов. По информация на мениджъра на Автомобилен спортен клуб "Ефко Рейсинг" Стефан Драганов Детският комплекс по безопасност на движението е единствен такъв в страната. Градчето е разположено край град Казанлък в посока село Енина.
"От 1993 година комплексът е занемарен и ограбен, което не позволява ползването му. 10 години по-късно община Казанлък го предостави за ползване на клуба срещу възстановяването му", разказа Драганов. Той допълни, че детското автоградче дава възможност за обучение на деца и подрастващи по превенция на риска на пътя, както и спортно–състезателна дейност, свързана с автомобилния и картинг спорт.

 

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж