Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


След 21 години петолъчката на Бузлуджа отново засвети


  Петолъчката на на Бузлуджа все пак светна

Петолъчната звезда на паметника Бузлуджа бе запалена въпреки всички забрани.

Организаторите на Националния събор на левицата увериха, че са взети всички мерки за безопасност. Забраната звездата да бъде запалена беше отправена от областния управител на Стара Загора, въпреки това обаче и в момента тя свети на паметника.

 На поляните пред паметника са се събрали стотици хора, предимно представители на младежката структура на Българската социалистическа партия и симпатизанти на левицата. Програмата продължава с концерт, в който участват Миро и други изпълнители.

В навечерието на Националния събор на левицата, който ще се проведе в събота, на поляните на връх Бузлуджа дойде цялото ръководство на БСП; тук са лидерът на партията Сергей Станишев, депутатите Корнелия Нинова, Михаил Миков, Антон Кутев и други от групата на Коалиция за България, сред тях и кандидатът за президент Ивайло Калфин.

Сергей Станишев отправи приветствие към младежите социалисти. Той благодари за инициативата за запалването на звездата. Станишев благодари на младежите и затова, че защитават социалистическия идеал. Той заяви, че вярва, че те ще продължат да се борят занапред за една по-добра, по-европейска, по-модерна България, всеки българин да се чувства горд.

Станишев призова присъстващите да приветстват в лицето на Ивайло Калфин "бъдещия държавен глава на България". /БГНЕС

Видео: http://video.bgnes.com/view/22938

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: