Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Зам. областен управител от ГЕРБ - кандидат за кмет на Казанлък?


 Заместник- областният управител на Стара Загора Галина Стоянова бе номинирана за кандидат -кмет на партия ГЕРБ за община Казанлък.
Стоянова получи най- много гласове-118 от 145 възможни по време на проведеното късно снощи Общо събрание на местната струкура на ГЕРБ в Казанлък. Тя е и с най- много гласове за кандидат за общински съветник.


Форумът бе за номинации за кандидати за общински кмет, кметове на населени места и кандидати за общински съветници.

Общо пет са кандидатурите на казанлъшките ГЕРБ-ери за общински кмет: След Галина Стоянова, събралият най- много гласове / 98  от 145 възможни/ е депутатът Емил Караниколов, следван от общинският лидер на партията Стойо Иванов с 58 гласа  и общинската съветничка от ГЕРБ Теменужка Папазова с 29 гласа. Полковникът от резерва и настоящ директор на дирекция "Финанси" в Министерството на отбраната Драгомир Тотев е събрал най- малко гласове- 25 от 145 възможни.Само допреди две седмици Тотев бе сочен от някои групи в ГЕРБ и в Казанлък като фаворитът на местната структура, въпреки че практически е непознат за  местната общност. За Дарик информирани заявиха, че с цел бъдеща политическа реализация в Казанлък Тотев е нова адресна регистрация в града от края на февруари тази година.

Общото събрание на ГЕРБ в Казанлък номинира и определи 55 кандидати за общински съветници. Кои от тях ще попълнят листата от 37 кандидат-съветници ще стане ясно  през септември.

Сред   номинираните за съветници, освен Галина Стоянова, са: членовете на сегашното общинско ръководство на ГЕРБ в Казанлък, всички  найстоящи съветници  на партията в местния парламент на града, без изключения преди месец и половина бивш лидер на партията в Казанлък Иван Кьосев и д-р Николай Буков, който отсъства през по-голямата част от мандата на Общинския съвет.

Освен тях като потенциални бъдещи кандидат-съветници са предложени: представители на присъдружните организации към ГЕРБ, Мария Гинева, Недка Рашева, Петър Косев, Радиана Стефанова, Марияна Якимова, Лилия Цонкова и други.

Трима от предложените за съветници са направили самоотводи: настоящият депутат Емил Караниколов, Евелина Косева, която е служител в администрацията на Казанлък и Василка Еленкова.

Общото събарине на ГЕРБ  в Казанлък подкрепи за нови мандати кандидатурите на всички свои сегашни кметове по места и издигна две нови- за село Енина. Там предложени  за кандидат-кметове са Боян Каличков и Веселин Андреев. Последният доскоро бе шеф на местна охранителна фирма.

Кой ще е официалният кандидат за кмет на Община Казанлък от партия ГЕРБ ще реши Изпълнителната комисия на партията в средата на юни.

Деляна Бобева  www.dariknews.bg

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: