Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Tурски доброволец в Казанлък - Ферхан Бозкая


 „Младежки център за развитие - Взаимопомощ” гр. Казанлък се сдоби най-после с турски доброволец

Както в. „Искра” написа в бр. 39 от 2010 г., градът на розите се сдоби с турски доброволец. Това се случи на трети май, след като домакините от СНЦ „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” в гр. Казанлък и представители на Spark Revived tattoo club към НЧ „Възродена Искра 2000”, посрещнаха журналистката-доброволец от Анталия.


По Проект „Изкуството да даваш” на СНЦ „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” в гр. Казанлък на 20-ти март пристигна по Дейност 2 „Европейска доброволческа служба” на Европейския съюз. Людас Праспаляускас от Литва, които през първите си две седмици, изучава  активно всеки ден български език, а в продължение на още четиридесет часа да затвърди  знанията, като това се случва през познанията му от английски език. Пo проекта ще работи и току що посрещнатата Ферхан Бозкая от Турция, която трябваше да пристигне също на 20-ти март, заедно с Людас, но проблеми с визата, която се забави поради независещи причини от страна на НЦЕМПИ и организацията, заради сложната процедура на стиковане в множество български институции, забавиха пристигането. Тя ще учи български с учител завършил Туска фиология и също ще има интензивен период за това до края на Май.

Тя и Людас ще имат ментор в следващите 11 месеца, каито ще се учи в началото от Меган-доброволец от корпуса на мира, която бе ментор на другите две доброволки, пребивавали в гр. Казанлък, Агат от Франция и Раминта от Литва. Меган ще помага в началото на проекта, докато настане време и тя да отпътува от страната ни.

Този проект е най-новото съвместно начинание между младежката организация и Румен Сомов, зам-председател на НЧ „Възродена Искра 2000, Дневен център за деца с увреждания (ДЦДУ) и Целодневна детска градина “Буратино”.   

    Първия допир на турската доброволка, остави у нея спомена на типичното българско гостоприемство и красотата на нашата природа. За тези кратки дни тя вече посети освен Казанлък и места като старата ни столица В. Търново, Шабла и Варна.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж