Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


6 милиона дефицит в края на 2011-та за община Казанлък

 Близо 6 милиона лева ще станат задълженията на община Казанлък в края на годината. Прогнозата направи народният представител от ГЕРБ Емил Караниколов. Тя се базира на внесения в Общинския съвет отчет на кмета на общината Стефан Дамянов за миналата година. Отчетът е публикуван само на сайта на Общинския съвет. Той трябваше да се внесе заедно с проекта за бюджет за новата година, при неговото обсъждане. Закъснението е с повече от 3 месеца.


Според Караниколов, от отчета става ясно, че през миналата година на практика кметът не е изпълнил решението за бюджет на Общинския съвет в частта за младежките дейности , социалните разходи, капиталовите разходи и вземанията. В същото време с охота са харчени пари за PR услуги, глоби и актове, за скъпи обществени поръчки за храна и горива в детските и социални заведения, администрацията и нейното обучение. За пример депутат посочи последното обучение в Созопол на администрацията на Община Казанлък, проведено в скъп хотел на тема: Изборният кодекс.
От кметския отчет става ясно че в края на 2010-та година задълженията на община Казанлък са били в размер на 4,2 милиона лева., но тези задължения продължават да растат. Към същата дата общината има и 25 хиляди лева просрочени вземания от различни фирми, които не са се издължили в срок на местната хазна.

От направения от Караниколов анализ на разходите в общинския бюджет за миналата година наяве изплува още един факт: че ръстът на издръжката на общинската администрация е 242% , спрямо гласуваните средства. Вместо гласуваните 380 хиляди лева, на практика са похарчени над 900 хиляди лева за тази цел. В същото време издръжката на Общинския съвет е изпълнена на 71%, спрямо гласуваните средства. Със скандалните 40% е изпълнена и частта на разходите за социални мероприятия. При гласуваните 3 хиляди лева, похарчени през миналата година са били 1 114 лева. Кметът Дамянов не е осигурил и гласуваните средства за общинския театър. Парите, които актьорите са получили за издръжка и дейност са 81% от гласуваните. Сериозно е ощетен и музеят на Чудомир- парите за него са изпълнени на 27%.

Драстични са сравненията на гласуваните и преведени средства за младежки дейности и за пенсионерските клубове в общината. В първия случай изпълнението на бюджета в частта младежки дейности, е едва 18% срещу 95% изпълнение на парите за пенсионерските клубове. Всичко това на фона на приетата Общинска стратегия за живот и реализация на младите хора в община Казанлък, която бе първата по рода си такава стратегия в страната.

Драстични са сравненията на база гласувано изпълнение и в частта за капиталовите разходи: През миналата година в Приложение 1 са били заложени за изпълнение 136 обекта, но реално са изпълнение 23 от тях.

В стойностно изражение сравнението е още по-драстично: от заложените за капиталови разходи 5 млн. 341 хиляди лева са изпълнение 617 хиляди лева или 11%.

Заради неспазена процедура в провеждането на обществена поръчка за охрана, общината в Казанлък е глобена със 100 хиляди лева от Комисията за защита на конкуренцията, обяви на брифинг в Казанлък народният представител от ГЕРБ Емил Караниколов.

Деляна Бобева  www.dariknews.bg

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: