Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


„Да погалим природата, да опазим Земята”


 На  весел детски празник
„Да погалим природата, да опазим Земята”
На 20.04.2011 г. от 16,30 ч. в парк Розариум

Деца, родители и учители от девет детски градини на Община Казанлък, в партньорство с  Европа Директно –общински офис Казанлък, с песни, танци, стихчета и  артистично ревю на тоалети, изработени от отпадъци ще отбележат Международния ден на Земята. Ако обичате децата  и богатстото на неповторимата българска природа – Вашето място е сред нас.В продължение на доброволческото засаждане на дръвчета в Еврогоричката на парк Тюлбето от най-малките доброволци на Община Казанлък, ще отбележим Деня на Земята и с весел детски празник в парк Тюлбето.

След световната среща на високо равнище в Йоханесбург през есента на 2002 г., Организацията на обединените нации определи периода от 2005 г. до 2014 г. за десетилетие на “Образованието за устойчиво развитие”. За да се постигне устойчиво развитие трябва да се променят екологичните, икономическите и социалните разбирания на хората. Ето защо предизвикателството, което стои пред страните от целия свят, е да внедрят понятието за устойчиво развитие в образователните си процеси.

Екологичното образование заема централно място в процеса на промяна към устойчиво развитие и в работата на детските заведения в нашия град. Време е да разберем, че околната среда е не просто фактор в тази игра, но е сама по себе си игра – игра, в която всички ние сме участници, и от която зависи нашето бъдещо съществуване. Екологичните проблеми като промяната в климата излагат на опасност нашия просперитет и икономическо развитие. Всички ние допринасяме за проблемите на околната среда, поради което и единствено ние можем да ги разрешим чрез съвместни действия. Екологичното образование, както и образованието за устойчиво развитие, се основава на изграждането на съзнание за и отъждествяване с околната среда, в която всеки един живее.  Поради това екологичното образование е не само предаване на знания, но и процес на запознаване с понятието за политическо действие.

Ние, учителите от детските градини на Община Казанлък ясно осъзнаваме нашата роля в процеса на екологично вазпитание на децата и се стремим нашите инициативи да бъдат едновременно практични и ефективни, за да мотивираме нашите деца и техните родители да бъдат  загрижени за околната среда, да познават и пазят природните дадености, които имаме.

Искрено вярваме, че нашата инициатива ще срещне активна подкрепа от Общинското ръководство, жителите на Общината, представителите на производствените и търговските предприятия. Защото искаме да отглеждаме здрави деца в чистата долина.

Диана Петрова
--
Информационен център "Европа Директно"
Стара Загора
бул. "Ген. Столетов" 127
тел: 042 605007       
тел./факс: 042 638075
е-mail:  \n \n \n Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
web: http://www.europedirect.szeda.eu/
офис Казанлък
бул."Розова долина" №6
тел. 0431 98260     

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж