Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Съдбата на Общинския съвет в Казанлък- ясна до 2 седмици

В 14 дневен срок Върховният Административен съд ще излезе с решение за касираните от Административния съд в Стара Загора избори за общински съвет в Казанлък.

Тричленен състав на 4-то отделение на ВАС разгледа днес казуса, в съдебно заседание продължило само 20 минути. В хода му бе изслушан и представител на Върховната административна прокуратура. Нейният представител заяви,че по делото няма процесуални нарушения, 29-те жалби на несъгласните с решението на Административния съд в Стара Загора са неоснователни. Прокурорътпледира решението за касирането на изборите да остане в сила. Върховните съдии не уважиха искането на ОИК в Казанлък за разпит на свидетели и го обявиха за неоснователно. Точно преди месец в съдебно заседание Административен съдия Ирена Янкова от състава на Административния съд в Стара Загора обяви изборите за общински съветници в Казанлъкза опорочени и недействителни заради нарушена изборна квота и представителство в Съвета.
Решението на Административния съд бе обжалвано с 29 касационни жалби от 28-тима недоволни с това решение съветници и от ОИК в Казанлък. В края на февруари ще е ясно решението на върховните съдии, относно съдбата на местния законодателенорган в Казанлък. Решението на ВАС ще е окончателно и няма да подлежи на обжалване.

Деляна Бобева www.dariknews.bg
 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: