Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Eвропа влиза в Библиотекая "Искра" чрез "Глобални библиотеки"

 От  22 март 2011г. Общинска  библиотека „Искра” – Казанлък е домакин на изложбата „Европейският градски човек”, посветена на Втория рожден ден на общинския офис „Европа директно” в Казанлък. Автор на изложбата е френският фотограф Жан-Марк Карачи, който епредставил  в 27 черно-бели фотографии съвременния европеец в градската среда на новото хилядолетие, считайки, че фотографията е изкуство, което обединява хората в глобалния свят.По време на събитието, широката общественост се  запозна с дейностите и инициативите,които предстои  да  бъдат осъществени от Центъра в Стара Загора и неговия изнесен офис в Казанлък в рамките на 2011 Европейска година на доброволчеството.

На празника присъстваха народният представител Емил Караниколов, заместник председателя на Общински съвет Казанлък- Цветанка Пискова, СтаниславаБалканска- директор Дирекция в Община Казанлък, представители на НПО, членовете на Обществения съвет на библиотека „Искра”, приятели на двете институции.

Събитието се осъществи и с огромното съдействие на Агенцията за регионално икономическо развитие- Стара Загора и нейният Изпълнителен директор Румяна Грозева.

Вече две години библиотеката и Европа директ, офис Казанлък, работят съвместно за реализацията на съвместни инициативи. Тази година , в дните на Националната библиотечна седмица и в навечерието на 9 май- Празника на обединена Европа, стартира още един голям проект- изнесена „Европейска читалня” в Общата читалня на ОБ „Искра”. Дейността се реализира благодарение  и на Програма „Глобални библиотеки”. Дарената компютърна техника ще се използва за атрактивно разпространение на знания за Европейския съюз.

Гостите бяха поздравени от вокална група към детска градина "Теменуга" с ръководител Стефка Денева. Във фоайето на библиотеката беше открита изложба на френския фотограф Жан-Марк Карачи, която ще бъде достъпна за посетители до края на месец април.

Снимки: 22.03.2011 - Европейският информационен център в Казанлък на 2 години

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж