Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Романтика в центъра на Казанлък по времето на "Часът на земята"


 Над 150 младежи прииждащи на тумбички взеха участие в "Часът на земята". Инициативата бе организирана от Младежки ГЕРБ в Казанлък, а в нея взеха участие младежи от Сдружение „Младежки център за развитие - Взаимопомощ”, скаути и случайни граждани. В нестандартното време от 19:00 бяха раздадени 400 флаери, които приканваха гражданите да се включат към инициативата с "Заедно да бъдем на площад "Севтополис"".

 

Началото на мероприятието даде и изгасянето на осветлението първо на ул. "Искра", следвана от ул. "Скобелев" и централната част на пл. "Севтополис", а към инициативата се включиха: магазин "Глобул" и заведенията Ресторант "New York Pub Pizza & Grill" и  Коктейл-бар "Hollywood". Магазин "Глобул" изцяло загаси осветлението си, а двете заведения създадоха на своите приятели романтична вечер на свещи.

Младежки ГЕРБ е раздал около 100 свещи за тези които нямаха в себе си, бяха пуснати и 8 запалени китайски фенери предоставени от Галин Щерев.  Запалените свещи бяха подреждани в центъра на града, а някои от младежите ги разнасяха из тъмите улички загасени специално за акцията.

С тази инициатива Казанлък отбеляза световната кампания на WWF, която официално и бе отказана от Община Казанлък да се включи през 2011 в нея. Младежики ГЕРБ бе уведомил секретарят на Община Казанлък Рада Гоцкова, за вечерта на 26 март.

По не официална информация кметът на град Казанлък за часът на земята бе в близкият ресторант Казанлък, в който се провеждаше конкурс на Митьо пищова "Мис България пролет".

През последните дни в кампанията активно участваха Пресс ТВ - Казанлък, радио Вис Виталис - Казанлък, които са медийни партньори на WWF.

Казанлък инфо благодари за предоставените снимки на: Михаил Владев, Венелина Стефанова и Сдружение „Младежки център за развитие - Взаимопомощ”

 Снимки: 26.03.2011 - Романтика в центъра на Казанлък по времето на "Часът на земята"

 
Повече за самата инициатива:

"Часът на Земята" започна през 2007 г. в Сидни, Австралия, където 2,2 милиона домакинства и фирми угасиха осветлението си за един час, за да покажат, че е време да се предприемат реални стъпки срещу промените в климата.

През 2008 г. това събитие стана глобално движение с повече от 100 милиона участници в 35 държави.

През 2009 г. в "Часът на Земята" се включиха един милиард души в 4189 града в 88 държави.

През 2010 г. «Часът на Земята» подобри рекорда си, защото в инициативата участваха 126 държави и територии и близо 1,3 милиарда души в повече от 4600 града, 56 столици, 8 от 10-те най-големи метрополиса в света, сред които Лондон, Ню Йорк, Париж, Москва, Токио, Пекин, Делхи, Сидни, Найроби, Рио де Жанейро, както и станцията „Дейвис” в Антарктика.

През 2011 г. идеята е да бъде насърчен всеки от нас да направи първи стъпки в ежедневието си към по-устойчив начин на живот и след датата 26 март, на която официално ще се състои "Часът на Земята".

По време на „Часът на Земята 2011” ще угасне осветлението на някои от най-познатите места на планетата - Айфеловата кула в Париж, Бранденбургската врата в Берлин, виенското колело "Ландън Ай" в Лондон, Ла Саграда Фамилия в Барселона, мостовете на Дунав в Будапеща, моста през Босфора в Истанбул, Ниагарския водопад, операта в Сидни, станцията „Дейвис” в Антарктика, Таймс Скуеър в Ню Йорк, най-високата сграда в света „Бурж Халифа” в Дубай...

 „Часът на Земята” в България се провежда под патронажа на г-жа Кристалина Георгиева, член на Европейската комисия. Тенисистите Цветана Пиронкова и Григор Димитров, както и актьорът Юлиан Вергов, са сред официалните „посланици” на „Часът на Земята”.

Сред посланиците на „Часът на Земята” по света са австралийският топмодел Миранда Кър, певецът Том Джоунс, футболистът Франческо Тоти, актьорът Върн Тройър...

Кои български градове се включват официално
София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Асеновград, Балчик, Белене, Белоградчик, Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Горна Оряховица, Долна Митрополия, Две могили, Добрич, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Лом, Никопол, Нова Загора, Перник, Плевен, Разград, Разлог, Сандански, Свищов, Своге, Севлиево, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Троян, Трявна, Тутракан, Търговище, Ценово, Шумен потвърдиха участие в "Часът на Земята 2011" на WWF.

използвана снимка сайта на WWF - http://bulgaria.panda.org/news_facts/?199529/wwf-earth-hour-web-platform

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: