Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Представител на СНЦ „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” взе участие на семинар в Уелс


 Представител на СНЦ „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” взе участие на семинар в Уелс за бъдещи съвместни проекти със страни като Турция, Холандия, Финландия, Уелс, Франция, Словакия. Визитата продължи 5 дни, в които участниците освен, че работиха усърдно, имаха възможност и да разгледат Кардиф, участваха във връчване на награди за младежки дейности, организирани от кмета на столицата – разговаряха с него и си правиха снимки. „Човек на над шейсет годишна възраст с дух и действия на тридесет годишен, близък до идеята че от младите зависи бъдещето на страната и столицата”, бе заключението на госпожица Младенова.

 Тя сподели и факта, че това все пак е столица и трябва да се правят разлики между стария Кардиф с много история и стария Казанлък с много история. За съжаление на нашите младежи, които имат вече младежки общински съвет, но пък си нямат млад кмет, както това се случва в Уелс. Не ни остава нищо друго освен да откриваме и фактоловаме разликите. В програмата на участниците бяха включени още посещения на превърната в музей стара мина за добив на въглища, както и историческият замък на града, успяха да вникнат в работата на европейските си партньори.

 В Уелс има изградена система, с която са построени няколко младежки центрове, разположени в Кардиф изцяло под патронажа на НПО и съфинансирането на Община Кардиф. Те са изцяло подкрепени от Общината и правителството, за да организират свободното време на младежите в рисковата тийн възраст, а именно между 13 и 16 години. В тях всички младежи, могат да участва в различни дейности като например да запишат свой диск, да създадат собствен отбор по футбол, да се учат как се гледат бебета или просто как да се гримират, да готвят и така нататък.

 

Всеки един от младежките центрове е напълно безплатен за младежите, които имат желание да развият качествата си. Има изградено звукозаписно студио и симулации на танци и бокс с модерна техника. Изградена е мобилна младежка информационна мрежа между центровете, тяхни партьори в чужбина и малките населени места.

Следващата вече одобрена и планувана визита на представител на младежката организация, ще е в Люксембург от пети до десети следващия месец, по покана на НЦЕМПИ за участие в курсове на Салто.
 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж