Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Младежкият център за развитие „Взаимопомощ” инициира екоакция с доброволци


 И Комисията по сигурност, обществен и екологичен ред ще чисти района край язовир Копринка

Да се  почисти района край язовир Копринка с общи усилия, това решиха участниците в заседанието на Комисията по сигурност, обществен и екологичен ред. Инициативата е на Младежкия център за развитие „Взаимопомощ”. Идеята на младите хора ще се реализира съвместно с доброволци, които умуват след екоакцията да се проведе концерт на открито. Центърът очаква да бъде подпомогнат и финансово /необходимата сума е в размер на 2000 лв/.


 В заседанието на Комисията участваха и ръководителят на Звеното по сметопочистване в Общината Захари Захариев и еколозите Марияна Маркова и Петя Папазова. Съветниците и общинарите изразиха  готовност за пълно съдействие на инициативата, която ще се проведе през м. април. Младежкият център за развитие трябва да изготви план-програма по дати и часове и да я предостави в Администрацията и в ОбС. Комисията  препоръча на младите инициатори да кандидатстват с обосновка  и план - сметка към перо „Младежки дейности” от бюджета.

Наполовина са жалбите /4/ на гражданите до обществения посредник в сферата на обществения ред и сигурността спрямо м.г., когато са регистрирани 8 на брой. 6 са обединени в  темата „екология” - от общо подадени 50 през 2010, това пише общественият посредник Катя Киликчиева в годишния си отчет до ОбС.

Съветниците след като разгледаха предложението на кмета за участие на Община Казанлък в процедура, касаеща  „Етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа”, решиха първо да се попълнят приложените анкетни карти и тогава да се обсъжда проекта. Резултатите от проучването ще покажат необходимостта от кандидатстване по проектната процедура.

информация: Пресцентър на Общински съвет – Казанлък

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж