Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


„Да се чуе нашия глас”

 „Младежкият център за развитие – Взаимопомощ”  провежда инициативи, свързани с Годината на Доброволчеството и националния приоритет на НЦ ”Европейски Младежки Програми и Инициативи”.  Освен факта, че 2011 е обвързана с доброволческия труд, до август годината е обявена с резолюция на ООН и за Година на младежта, под мотото  „Да се чуе нашия глас”.

 

Ето защо доброволците и Управителния съвет на Сдружение „Взаимопомощ” продължават активната си работа в насока привличане на Европейски доброволци и инициирането на доброволчески дейности, календар и номинират хора, които ще приемат идеите на Комисията на ЕС и ООН за свои.

На 22 февруари 2011 година от 13.30 часа, доброволката Раминта Кришчунейта  от Литва по Дейност 2 - Европейска доброволческа служба на Програмата „Младежта в действие”, ще връчи първите по рода си номинации за Доброволчество на Читалище „Искра - 1860„ с председател Васил Самарски и ПМГ „Никола Обрешков” с директор Красимир Дамянов. Двамата допринесоха за реализирането на ековечер с излъчването на късометражни филми, с 25 госта с международен характер. Тяхната подкрепа за нас беше от изключителна важност, а реакцията – светкавична.
Цветната палитра на гостите е от  ЕДС, т.е. доброволци в Карлово от Австрия, Германия и САЩ,  които гостуваха специално по покана на Раминта. Номинациите  ще са само началото на планирана дейност до края на следващия януари през 2012 година когато СНЦ „МЦР Взаимопомощ”, ще организира под егидата на следващите си двама доброволци Людас отново от Литва и Ферхан от Турция, вечер на доброволчеството, в която ще покани всички представители на номинираните до тогава институции и личности.  

Литовката ще остане в града ни до средата на юли след спечелен проект „Екологично развитие” от „Младежки център за развитие-Взаимопомощ”, а в работните си дейности тя подпомага ментора си Меган от Корпуса на мира, работеща към Читалище „Цвятко Радойнов” - Крън.
Ще се разяснят някои екологични теми в местните училища, както и идеята за ЕДС, и как може по-свободно да се пътува чрез програмата „Младежта в действие” на Европейския съюз. Това като цяло ще популяризира и Доброволчеството в България за  активно безвъзмездно подпомагане на различни екологични инициативи.

Ще се заснемат по модерен начин фотографски провокации за нашата природа и как трябва да я опазваме. Това начинание е планирано с помощта на обединените авангардни модели на Румен Сомов и Читалище „Възродена искра”.  Ще се акцентира  на темите: глобалното затопляне, вследствие на изменениeто на климата, как се отразява то на околната среда, нарушение на местообитанията на животните и тяхната миграция и представяне на мрежа от защитени територии по Натура 2000 в България. Замърсяване на въздуха, водите, почвите в региона на област Стара Загора през погледа на доброволците.  Насърчаване на обществената необходимост в лицето на доброволците (от местната област и доброволеца по ЕДС) за съвместно европейско съжителство и създаване на специално чувство за гражданство на Европа.

В края на проекта ще се издаде диск на тема „Екологично развитие” с презентации за виждането и развитието по проблемите за опазване на природната среда в региона и как той да стане по-чист.

Младежката организация използва срещата, за да представи младия си общински съветник Станистлава Колева на председателя на читалището и председател на ОбС В. Самарски и Красимир Дамянов, нейн директор в ПМГ „Никола Обрешков”.  Станистлава е инвестиция на организацията за следващ ментор на чуждестрани доброволци в града ни.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж