Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


„Възхищавам се от на начина, по който семейството отглежда децата”


 Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и областният управител на Стара Загора  Йордан Николов, депутатите от Старозагорски избирателен район и ръководството на ПП ГЕРБ Казанлък, посетиха в село Кънчево многодетното семейство Цанка и Иван Палови, което вече има 13 деца. Родените преди месец близначета оформиха фаталната бройка на децата в семейството. Министър Младенов им подари два телевизора, два компютъра, мобилен телефон, книги, дрехи и играчки. „Възхищавам се от на начина, по който семейството отглежда децата”, подчерта Младенов. Чрез фонд „Социално подпомагане“ министърът връчи дарение на стойност 2000 лв. Старозагорските депутати от ГЕРБ Нели Калнева, Живко Тодоров, Недялко Недялков, Емил Караниколов и Иван Колев подпомогнаха семейството с 500 лв., а областният управител донесе на малчуганите лакомства и ученически пособия.

По време на гостуването си в дома на Цанка и Иван социалният министър се интересуваше дали децата ходят на училище, имат ли трудности, както и какъв е транспортът до училище, как се справят с финансите, намират ли подкрепа от различните социални и държавни институции.

 „Това семейство ни показва как трябва да живеем, в тежки времена е необходима солидарност“, категоричен бе Младенов и наблегна върху подкрепата, която трябва да се оказва на многодетните семейства от държавата, местната власт и бизнеса.

По време на визитата си в Кънчево социалният министър се срещна и с кмета на селото Кольо Иванов, а по – късно и с областния управител. Младенов и Николов са разговаряли за работата по социални проекти, включени в Областната стратегия за социални услуги.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: