Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


ГЕРБ „поздрави” Ръжена с 1000 лева за пранзика

 Кметът Апостол Терзиев получи поздравителен адрес от вътрешния министър Цветан Цветанов за празника

Ивановден по традиция бе празничен за казанлъшкото село Ръжена. На сбор в първата събота на новата година, се събра истинско множество от ГЕРБ- личности, които бяха специалните гости на кмета на селото Апостол Терзиев. Народният представител Емил Караниколов, зам.областният управител Галина Стоянова, лидерът на партията в Казанлък Стойо Иванов, общинските съветници от ГЕРБ Теменужка Папазова и Янита Прангова, фотограф- художникът Бедрос Азинян.

Поздравителен адрес лично от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов получи ръженският кмет Терзиев, с който освен  че поздравява жителите на селото, така също и засвидетелства своята подадена ръка за проблеми в селото от всякакво естество. С парична помощ от 1000 лева пък, местното ръководство на партия ГЕРБ отправи своите благопожелания към всички от село Ръжена. Те дариха средствата за ремонт на кметството.

Празнична културна програма в читалището в село Ръжена сложи началото на тазгодишните тържества по случай Ивановден, в която дейно участие взеха децата от градината, възпитаниците на училището, самодейците- пенсионери, които зарадваха публиката с народни песни, както и гостите и верните приятели от съседното село Кънчево, които се превъплатиха в ролите си в сценката „Наше село”.

С водосвет и празнична литургия започнаха празненствата в съботния ден. За най- малките имаше забавна програма с клоуни и награди, а за настроението на жителите и гостите на празника на селото се погрижи оркестър „Наздравица”. Голямото празнично българско хоро поведе кметът Апостол Терзиев, с националния флаг в ръка, след което всички дружно уважиха и трапезата, която изобилстваше от кебапчета, ребърца на скара, пържоли, кюфтенца и всякакви вкусотии.

Така, в танци, хапване и сладка раздумка, денят след Ивановден се превърна в истинска фиеста, която увавижа кметовете на селата Кънчево- Кольо Иванов и на Бузовград- Михаил Янушев. Кметът на Казанлък Стефан Дамянов също бе поканен, но незнайно как и защо, пропусна събора на ръженци.

текст: Пламена Терзиева

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: