Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Oнлайн дискусия с евродепутатите Андрей Ковачев, Илияна Иванова и Кристиян Вигенин, на 13 януари


 За по-силна Европа след икономическата криза: онлайн дискусия с ите Андрей Ковачев, Илияна Иванова и Кристиян Вигенин, на 13 януари 2011 г. от 16.00 до 17.00 ч.

Поради изключителния интерес и многото въпроси, на които евродепутатите - участници в гражданския форум на 3 декември 2010 г. в СУ "Св. Климент Охридски" не успяха да отговорят поради ограниченото време, Информационото Бюро на ЕП заедно с портал  Еurope.bg организира онлайн дискусия с Андрей Ковачев (ЕНП), Илияна Иванова (ЕНП) и Кристян Вигенин (С&Д). Въпросите си към тях по тези теми можете да задавате в четвъртък, 13 януари т.г. от 16.00 до 17.00 ч., когато те ще ви отговарят на живо от Брюксел на адрес http://chat.europe.bg Кризата е възможност, Европа ще я преодолее и ще стане още по-силна след нея - около това послание се обединиха евродепутатите - участници в гражданския форум "Европа - накъде?", организиран от Информационното Бюрото на ЕП в СУ "Св. Климент Охридски" на 3 декември 2010 г. Със студентите разговаряха членовете на ЕП от ЕНП Андрей Ковачев и Илияна Иванова и членовете на "Социалисти и демократи" Евгени Кирилов и Кристиян Вигенин.

Ще успеят ли българските евродепутати да запазят гласа на Европа? Как може да бъде постигнато ефективно общоевропейско икономическо управление? Ще намери ли начин Европа да подкрепи реалния бизнес? Това бяха само част от въпросите, зададени от младите хора. Необходим е координиран европейски отговор за ново икономическо управление, подчерта И. Иванова. Залогът е огромен, излизане на Германия от Еврозоната би било провал еврото и на целия ЕС, но няма да се стигне до там и ще бъде направено всичко за се запази стабилността на общата валута, заяви Кристиян Вигенин. Монетарният съюз не може да има успех без другите два стълба - политически и икономически съюз и политики, посочи Андрей Ковачев. Европа се нуждае от европейски политици-визионери, обобщи той.

Портал "Еurope.bg" бе медиен партньор на събитието и излъчи дискусията пряко в интернет. Нейният пълен запис може да бъде видян на: http://www.europa.bg/htmls/page.php?id=33677&category=223

Онлайн дискусията е продължение на този граждански форум и възможност  да получат отговори много въпроси, зададени в залата или потъпили по интернет, за които не остана време през двата часа на гражданския форум. Преди  16.00 ч. на 13 януари 2011 г, четвъртък, въпроси към участниците в чата могат да бъдат задавани на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

* * *
За информация на редакторите:
Гражданските  форуми са инструмент за комуникация  на Европейския парламент и представляват връзка между него и гражданското общество. В тях членовете на ЕП дебатират проблеми от регионално и национално значение свободно и пряко с широката общественост.

Профил на Андрей Ковачев на интернет страницата на ЕП:
http://www.europarl.europa.eu/members/public/geoSearch/view.do?country=BG&partNumber=1&language=BG&id=97968

Профил на Илияна Иванова на интернет страницата на ЕП:
http://www.europarl.europa.eu/members/public/geoSearch/view.do?country=BG&partNumber=1&language=BG&id=96834

Профил на Кристиян Вигенин на интернет страницата на ЕП:
http://www.europarl.europa.eu/members/public/geoSearch/view.do?country=BG&partNumber=1&language=BG&id=34232

Диана Петрова
--
Информационен център "Европа Директно"
Стара Загора
бул. "Ген. Столетов" 127
тел: 042 605007       
тел./факс: 042 638075
е-mail: \n Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
web: http://www.europedirect.szeda.eu/
офис Казанлък
бул."Розова долина" №6
тел. 0431 98260

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж