Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Възможности за доброволчество в Европейския съюз ще обсъждат НПО-та в гр. Казанлък


 На 03 декември (петък) в гр. Казанлък от 13.00 часа с любезното домакинство на Сдружение „Младежки център за развитие - Взаимопомощ” ще се проведе работна среща, на която младежки организации и структури от града ще обсъждат възможностите за изпращане и посрещане на доброволци по Европейска доброволческа служба (ЕДС), на програма „Младежта в действие”. Срещата е част от национална кампания за популяризиране на ЕДС, която се изпълнява от Сдружение за доброволчески труд „Си Ви Ес – България”. По време на срещата консултант от сдружението Доротея Янакиева ще разясни какво точно представлява ЕДС, как се пише проект по програмата, какви са преимуществата за организациите и за доброволците и ще отговарят на въпроси.

Националната кампанията за популяризиране на ЕДС е финансирана от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи” (НЦЕМПИ) и е с продължителност до края на годината. Кампанията включва информационни и работни срещи с младежи и неправителствени организации с консултантите на Си Ви Ес - България и пътуваща 3D изложба, сътворена от бивши ЕДС доброволци. Дейността на консултантите е подпомогната от специално обучени за кампанията мултиплаери. Това са младежи от цялата страна, които разпространяват информация за ЕДС сред свои приятели, съученици и колеги.

Европейската доброволческата служба дава възможност на младежи между 18 и 30 години да доброволстват в страна, различна от родната им (във и извън ЕС) с продължителност до 12 месеца. Темите на проектите са най-разнообразни и варират между екология, социални дейности, културни инициативи, опазване на историческото наследство и много други. Придобитият опит се удостоверява с европейски сертификат за неформално образование Youthpass.

Си Ви Ес – България е организация, чиято цел е да популяризира доброволчеството в България, като организира доброволчески инициативи и мотивира млади хора да се включват в подобни дейности. Тя е активна на национално и международно равнище от 1998 и е част от международната мрежа за доброволчески труд и мир - Ес Си Ай (SCI – Service Civil International). Най-важните дейности на Си Ви Ес – България са организирането на краткосрочни и дългосрочни международни доброволчески обмени, тренировъчни курсове, семинари, обучителни визити, пленери и дискусии в сферата на културата, екологията, изкуството, социалните дейности.

НЦЕМПИ е част от структурата на Министерството на образованието, младежта и науката и отговаря за изпълнението на програма „Младежта в действие” на Европейската комисия в България. НЦЕМПИ осъществява акредитирането на организации, както и администрирането на всички заминаващи и посрещани доброволци в рамките на програмата от и в България.
###

За повече информация:

Юлия Йордановa – координатор на проекта; тел: 00359 884 766 459
Адрес: гр. София, ул. „Хан Аспарух” 31, партер
Тел./факс: +359 2 989 98 46
Сайт: www.cvs-bg.org
e-поща: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж