Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Национален младежки форум


 На 13.11.2010 г., в месността Парк Родопи край Пловдив, се учреди Национален младежки форум. Това е поредният опит за национално представителство на младите хора, което се случи след упорита работа на над 25 младежки организации, разделени в четири квоти политически организации, международни, национални и местни.


Регистрирана от Област Стара Загора със седалище и централен клуб гр. Казанлък, като ораганизация съучредител на НМФ е само СНЦ „Младежки център за развитие – взаимопомощ”. Организацията дори получи доверие от Общото събрание и представителство в Контролната комисия на НМФ след проведени тайни избори за пет чления орган. Член на комисията от страна на Младежки център за развитие –взаимопомощ е г-н Антон Вълев, съучредител и на самата вписана от старазагорски окръжен съд организация представена в амплоато си на национална такава. Критерии за националност организацията покрива от средата на годината с работата си в пет района за планиране на страната - клубове Стара Загора, Казанлък, Велико Търново, Горна Оряховица, Плевен, Варна, Димитровград и София. За Председател на НМФ, бе избран Веселин Илиев от Пловдив и Председател на Младежко Сдружение за Мир и Развитие на Бълканите.

Национален младежки форум е доброволно обединение, което си поставя за цел да бъде изразител на мнението на младите хора, партньор на институциите и защитник на интересите на младежките организации в България.

Гости на събитието бяха представители на Министерство на образованието, младежта и науката, Европейски младежки форум, най-голямата младежка платформа на Европа и Европейската младежка преса.

В подкрепа на създаването на Национален младежки форум се обявиха националните младежки съвети на Германия, Белгия, Чехия, Гърция, Словения, Литва, Хърватска, Украйна, Грузия, Молдова и международни младежки организации като Световното скаутско движение, Европейската конфедерация на младежките клубове, Европейска младежка преса, Международната федерация на либералната младеж, Медународната федерация на асоциациите на студентите медици, Младите европейски федералисти, Европейски студентски форум AEGEE, както и Генерална дирекция „Образование и култура” на Европейската комисия.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: