Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Наградените в конкурса за детска рисунка ”Моето европейско гражданство” заминават на посещение в Европейския парламент


 На 27 октомври, по инициатива на Европейски информационен център "Европа директно" - Стара Загора и общински офис Казанлък, от гр. Казанлък ще отпътува група деца и родители с цел посещение на Европейски парламент, Брюксел. Пътуването се осъществява по покана и с финансовата подкрепа на Евродепутат Илиана Иванова.

Конкурсът „Моето европейско гражданство” бе съвместна инициатива на Община Казанлък и Европа директно - Стара Загора,общински офис Казанлък, посветена на Деня на Европа. Той бе обявен на 29 март от Члена на Европейския парламент г-жа Илиана Иванова по повод 1 година от работата на Европейски информационен център”Европа директно” в Казанлък. Евродепутатът изнесе пред младите хора и жители на община Казанлък лекция на тема” Европейското гражданство- права и отговорности”. Инициативата е част от работната програма и Календар 2010 на Европейски информационен център.

В конкурса участваха 62 рисунки на деца от 6 до 18 годишна възраст от Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Академик Дечко Узунов” и Професионалната гимазия по лека промишленост и туризъм, както и школите по изобразително изкуство в гр.Казанлък: „Живопис” към Общински детски комплекс „Св.Иван Рилски” с ръководител Галя Иванова, „Артлиния” с ръководител Ваня Запрянова, ателие „Пъстроцвет” към читалище „Жар” с ръководител Катя Зографова, „Емануил Манолов” към читалище „Искра” с ръководител Цветана Виткова  и ателие „Репин” с ръководител Цветан Банчев.

Детските творбите бяха гледани и оценявани от професионално жури в състав: Христо Генев, директор на Художествената галерия в гр. Казанлък и от г-жа Лиляна Петрова, уредник в изложбената дала на ул. Искра.

Бяха раздадени много награди на младите казанлъшки творци. Най-приятната изненада за отличените в първи и втори места поднесе Евродепутат Илиана Иванова, която ги покани да посетят Европейския парламент в Брюксел.

Посещението на Европейския парламент ще се осъществи на 28, 29 и 30 октомври 2010 г. За Брюксел ще пътува група от 12 души: Кирил Кацаров и Ивелин Ненов от школата „Артлиния”, Кирил и Ивелин ще бъдат придружавани от майките си, Станислава Янкова и Ваня Запрянова, защото са сред най-малките участници. Ивелин и Кирил са ученици в ОУ”Георги Кирков”; Адриана Велкова - победител от ІІ възрастова група, тя е представител на школата към ОДК „СВ.Иван Рилски” и учи в ПМГ”Н.Обрешков”, тя също ще бъде придружавана от своята майка - г-жа Веселина Талева-Велкова; третата възрастова група е представена от Теодор Христов и Пламена Георгиева, ученици в НГПИД”Акад.Дечко Узунов”, и Светлозара Метларова - школа”Артлиния”, тя е ученичка в Гимназията с преподаване на чужди езици”Ромен Ролан”; Антоанета Костова - школата към ОДК „СВ.Иван Рилски”, тя е ученичка в ПМГ „Н.Обрешков”.

В групата има и представител на местните медии – Иван Бонев, който също получи покана от Евродепутата да посети ЕП. Благодарение на него ще получите богат снимков и видеоматериал от престоя на групата в Брюксел.

Ръководител на групата е Диана Петрова, координатор на Европейски информационен център „Европа директно” – Стара Загора, общински офис Казанлък.

По програма, групата ще посети ЕП на 28 октомври, където ще има възможността да се за познае с работата на депутатите, включително ще влязат в залата, където се провеждат работните заседания на евродепутатите. Същия ден е предвидена среща-дискусия с български евродепутати. На 29 октомври ще имат възможност да се запознаят с най-интересните културно-исторически забалежителности на Брюксел. На 30 октомври групата ще се прибере в гр.Казанлък.

Снимки: 10.05.2010 - Ден на Европа - награди конкурс

Информационен център "Европа Директно"
Стара Загора
бул. "Ген. Столетов" 127
тел: 042 605007       
тел./факс: 042 638075
е-mail: europedirect@szeda.eu
web: http://www.europedirect.szeda.eu/
офис Казанлък
бул."Розова долина" №6
тел. 0431 64211
 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж