Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

200 лв. за стипендианти на фондация “Чудомир”

В размер на 200 лева е стипендията, която казанлъшката фондация “Чудомир” дава на стипендиантите си. Помощта обаче е еднократна и за нея може да кандидатства всеки студент от Казанлък, чието обучение е в редовна форма и е държавна поръчка. Материалното състояние на учещия няма значение. “Важен за нас е талантът”, казва Пеньо Терзиев – изпълнителен директор на фондация “Чудомир”.
За се кандидатства за еднократната помощ от 200 лева, са необходими следните документи: молба и справка от висшето учебно заведение за среден успех през последния семестър. След като кандидатът се е сдобил с нужните документи, до 18-ти март трябва да заяви във фондацията, желанието си да участва в конкурса.
Всяка година на 25-ти март, когато се откриват и Чудомировите празници, биват връчвани стипендиите. За 2007-ма година получилите еднократната помощ бяха 9 казанлъшки граждани: 7 студента бяха наградени от фондацията, а останалите двама – от местни бизнесмени.
Важно за всички желаещи обаче е това, че след като получат стипендията, се ангажират безвъзмездно да сътрудничат на фондация “Чудомир” и литературно-художествен музей “Чудомир” в Казанлък.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново
 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж