Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новата доброволка в Казанлък


 Раминта Кришчунейта от Литва е новата доброволка, пристигнала в гр. Казанлък по Дейност 2 Европейска доброволческа служба на програмата „Младежта в действие”. Литовката беше посрещната късно на дванадесети вечерта, този месец от представителите на СНЦ „Младежки център за развитие – Взаимопомощ” – Красимир и Мария на летище София. Домакините бяха заедно с Румен Сомов и Ива от Юнаитет Авангард Артист. Сработеният екип на партньорите спретнаха, за втори път тази година страхотно шоу на посрещачите, намиращи се на Терминал две по това време, с атрактивно замисленото гримиране на модела Ива, като застреляна от упор.  Преди пет месеца с модела Маги, гримирана като Зомби, СНЦ „Младежки център за развитие – Взаимопомощ” и Юнаитет Авангард Артист към Народно читалище „Възродена Искра” посрещнаха Агат Феранд от Франция-първата доброволка на младежката организация.

Литовката ще остане в града ни в продължение на девет месеца след спечелен проект „Екологично развитие” от „Младежки център за развитие-Взаимопомощ”, в работните си дейности тя ще подпомага ментора си Меган от Корпуса на мира в осъществяването на идеята за изграждане на еко-пътека край село Крън.

В проекта ще се наблегне на силно замърсените терени в региона, както и на информационни кампании за проблемите, свързани с опазване на околната среда и добрите практики на Литва и САЩ в това отношение. Основно ще се засегнат теми като измененията в климата, защита на природата и замърсяването и това да стане чрез близки до младите методи и ги провокира за приемане на каузата-околна среда и нейното опазване.

Ще се разяснят някои екологични теми в местните училища, както и идеята за ЕДС, и как може по-свободно да се пътува чрез програмата „Младежта в действие” на Европейския съюз. Това като цяло ще популяризира и доброволчеството в България за  активно безвъзмездно подпомагане на различни екологични инициативи.

Ще се заснемат по модерен начин фотографски провокации за нашата природа и как трябва да я опазваме. Ще се наблегне на темите: глобалното затопляне, в следствие на изменениeто на климата, как се отразява то на околната среда, нарушение на местообитанията на животните и тяхната миграция и представяне на мрежа от защитени територии по Натура 2000 в България. Замърсяване на въздуха, водите, почвите в региона на област Стара Загора през погледа на доброволците.  Насърчаване на обществената необходимост в лицето на доброволците (от местната област и доброволецът по ЕДС) за съвместно европейско съжителство и създаване на специално чувство за гражданство на Европа.

В края на проекта ще се издаде диск „Екологично развитие” с презентации за виждането и развитието по проблемите за опазване на природната среда в региона и как той да стане по-чист.

Всички желаещи да работят с Раминта за по-чиста околна среда могат да се обърнат към организация „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” на ул. „Искра” 22, в арт клуб „Импулс”.

Снимки: 12.10.2010 - Посрещане на доброволка от Литва

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: