Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


При засилени мерки за сигурност Будимир Куйович бе изведен от съдебната зала

Току-що при засилени мерки за сигурност Будимир Куйович бе изведен от съдебната зала в сградата на Районния съд в Казанлък. Куйович бе с белезници на краката и ръцете. На разпит веднага след него бяха вкарани д-р Николай Писков, също с белезници на краката и ръцете. Свидетелите все още чакат отвън пред съдебната зала. Заседанието продължава. Куйович е свидетел по делото срещу бившия районен инспектор Васил Стоев, срещу когото бе повдигнато обвинение за издаване на фалшива лична карта на името на Куйович с адрес село Копринка, община Казанлък.

 


При засилени мерки за сигурност бе отведен от съдебната зала в Казанлък д-р Николай Писков. Писков, както и сърбинът Будимир Куйович, бяха призовани като свидетели по делото срещу бившия районен инспектор Васил Стоев, обвинен, че е издал фалшив документ за самоличност на Будимир Куйович. Разпитът на д-р Писков продължи близо час при закрити врата. Будимир Куйович също бе разпитван преди това близо 60 минути от съдия Величка Влашева. Делото срещу Васил Стоев, по обвинение в длъжностно престъпление, от наказателно бе преобразувано в административно. Ако бъде признат за виновен, на Стоев ще му бъде наложено административно наказание глоба. Разпитите по делото продължават. Очаква се днес да бъдат разпитани 14 от общо 28 свидетели. Останалите 14 свидетели трябва да бъдат разпитани утре. Д-р Николай Писков е един от тримата задържани на 29 декември 2007 г. на ГКПП Капитан Андреево при опит за трафик на 60 кг хероин през турско-българската граница.

 

 


“Делото срещу бившия районен инспектор Васил Стоев е по обвинение за извършване на престъпление по служба, за умишлено превишаване на властта си, непредпазливост и причинени вредни последици, т.е. издадена е лична карта на лицето Будимир Куйович, заедно с международен паспорт, чрез който няколко пъти той влиза и излиза от Република България”, заяви пред журналисти в Казанлък Станимир Стоянов - военен прокурор в Стара Загора. По думите на Стоянов, при доказване на вина по престъплението, наказанието, което може да получи Васил Стоев е две години лишаване от свобода, като задължително се прилага и административно наказание - глоба в размер от 1000 до 5000 лв. Стоянов подчерта, че делото е наказателно и не е преобразувано. “ Вписано е, че лицето от снимката Куьович отговаря на данните на лицето Цветослав Захариев, а то не е така. Васил Стоев е трябвало да провери-дали лицето отговаря на тези данни и да свери данните от картотеката в кметството на с. Копринка”, разясни още Станимир Стоянов. На въпрос на журналисти дали Будимир Куьович е занесъл в паспортната служба документите си, прокурорът отговори: “Не. Повече конкретика по делото не коментирам.” Все още се разпитват свидетели по делото, което продължава и утре.

 

 


Делото по аферата “Куйович” срещу бившия районен инспектор Васил Стоев започна в 09.30 часа тази сутрин в казанлъшкия районен съд. Пред медиите бащата на Васил Стоев Атанас Стоев заяви, че синът му е “заверил бланка, че лицето от снимката в документа, отговаря на базата данни под нея”. “Синът ми няма вина! Напълно вероятно е с това раздухване на аферата Куйович, той да обере пешкира и да бъде изкупителна жертва. Моят син ли е единственият виновен? Къде е служителката от паспортна служба в казанлъшкото РПУ, която е подпечатала документите? Защо я прикриват?”, пита и коментира Атанас Стоев. Според разказа му в кметството в село Копринка, община Казанлък са представени акт за раждане, сръбски паспорт на името на Цветослав Захариев и на база на тези документи лицето е регистрирано в кметството.
По думите на Атанас Стоев по време на разпита на Будимир Куйович днес, 39-годишния сръбски наркобос, е потвърдил пред съдията, че е дал пари на Стефан Димов, за да му посредничи при издаване на документите.

 

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 

 

 

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж