Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Програма „Младежта в действие” на България и Турция


 От 15 до 19 септември 2010 г. в Турция (Анкара и Истанбул) „Младежки център за развитие-Взаимопомощ” взе участие като част от Национална делегация за кратка визита с учебна цел на Националните агенции на Програма „Младежта в действие” на България и Турция. От организация „Младежки център за развитие-Взаимопомощ”, бе поканен един участник от  нашата Национална агенция, която участва с Директор, Дирекция "Управление на проекти по европейски и международни младежки програми" - Мануела Радева и Петър Марков - Дейност 2; YouthLink, Youthpass и общо седем младежи от страната, представители на акредитирани активни организации, работещи по Европейска доброволческа служба-Дейност 2. 


Участникът от страна на „Младежки център за разьвитие-Взаимопомощ” бе оценен високо и поканен да участва, поради своя отличен разговорен Английски език и опит като ЕДС координатор по посрещане и изпращане на доброволци.

Визитата протече в много спокойна и ползотворна обстановка. Представянето на турските организации, акредитирани по Европейската доброволческа служба беше в приятелски дух и изненада с тяхното качествено ниво на работа.

Особено емоционално  се прие факта, че университет притежава акредитация по ЕДС или пък възлага такава дейност на НПО и я подпомага и субсидира за това. Така организациите там много креативно и близко до студенската аудитория, подхождат към студентите, които пък от своя страна по интусиазирано и мотивирано участват за Дейност 2 на програмата „Младежта в действие”.

 „Всичко беше много положително и това, че научихме как генерират идеи техните организации, ще е най- ценното за мен като координатор по ЕДС” – споделя участничката от Казанлък- член на Управителния съвет на Сдружение Взаимопомощ. Надявам се, че намерих достатъчно партньори, с които да работим за в бъдеще и в тази връзка планираме да представим информация за най-новия си проект, с който възнамеряваме да кандидатстваме за финансираме пред Национален център „Европейски младежки програм и инициативи”-България към дата 01.11.2010 година с работно заглавие „Изкуството да дадеш” на всички акредитирани организации, с които осъществихме контакти. Така, ако ни изпратят подходяща кандидатура за доброволец ще имаме и първото си участие на турски такъв  в наш проект тук в града на розите. Културните традиции  на домакините бяха представени по запомнящ се начин с интерактивни и модерни подходи, а междукултурните различия преплетени много добре и научих нови и интересни за мен факти  за Турция.

Считам, че визитата е едно добро начало и ще има много бъдещи проекти, реализирани съвместно с Турските организации за в бъдеще, защото там се отпускат много средства и подпомагат младите в начинанията им.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: