Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Николай Александров: СДС в Казанлък трябва да продължи да работи за благото на общината

“СДС в Казанлък трябва да продължи да работи за благото на общината”, заяви в интервю за радио “Фокус” - Велико Търново Николай Александров - лидер на СДС в града и настоящ общински съветник от листата на коалиция “Обединена десница”.

Той посочи, че приоритет в работата на общинските съветници от коалицията ще бъде предприемането на мерки при започването на програма за местната политика: “Предстои да се гледа бюджетът на общината, да се разглежда такса смет, данъците, които са приоритет на местното самоуправление, съобразно промените в Конституцията. В този ред на мисли има много работа, която трябва да се свърши на местно ниво”, допълни Александров. Той бе категоричен, че предстоящите промени в СДС на национално ниво ще се отразят и на местно и е редно в редиците на партията да постъпването на членове, които са представители на малкия и среден бизнес. Като причина партията да няма представители в Европейския парламент Александров посочи явяването на СДС и ДСБ по отделно на изборите. “Казанлъшката организация отчете тази грешка. Затова решихме и на местно ниво създадохме коалицията “Обединена десница”с колегите от ДСБ, “Земеделски народен съюз”, ССД и Демократическите сили. Това бе и възможността да имаме представители в местния Общински съвет – г-н Иван Лапчев и аз”, подчерта Николай Александров. Той си пожела през новата 2008-ма година да се случат добри неща в партията и СДС да участва в управлението на страната.

“Този, който е пропуснал гледането на такса смет в Казанлък, трябва да си носи отговорността за това”, заяви в интервю за радио “Фокус”-Велико Търново Николай Александров – лидер на СДС в Казанлък и общински съветник в Местния парламент. “Според закона до края на месец декември трябваше да сме взели решение за размера на такса смет. До края на 2007-ма година Общинският съвет трябваше да се произнесе в противен случай остава старата такса, а при новите оценки, които по принцип са високи, се пропуска една възможност за намаляване размера на такса смет”, допълни Александров.По информация на Маргарита Илиева – директор дирекция “Местни данъци и такси”, няма увеличение на такса “смет” в Казанлък, като към момента жителите на града заплащат 2 промила, а тези в селата – 3.5 промила върху данъчната оценка. “5.3 промила е таксата “битови отпадъци” за физически лица, които ползват имот не с жилищно предназначение, а за производствени цели, т.е. търговски обекти”, посочи още Илиева. Тя допълни, че годишната такса “битови отпадъци” в Казанлък може да се заплати на четири равни вноски – по една на всяко тримесечие.

 

“Предстоят промени в СДС”, заяви в интервю за радио “Фокус”-Велико Търново лидерът на СДС в Казанлък и настоящ общински съветник от листата на коалиция “Обединена десница” Николай Александров. Като промяна той посочи предстоящата хоризонтална структура в партията, която, по думите на Александров, е много добра: “Става дума за това, че всички общински структури ще имат възможността да поставят своите въпроси, искания и предложения в централата в София. До този момент имаше една областна структура, която по същество имаше координационна роля. Считам обаче, че трябва да има един областен орган, който да се съвещава във връзка с парламентарни или друг вид избори, но да няма представителни функции. Само по този начин смятам, че ще се управлява демократично”, посочи лидерът на казанлъшката структура на СДС. Той допълни още, че: “Може би ще има един импулс в организацията, още повече, че сега се работи върху новото лице на СДС, така наречения бленд, подготвен на три основни принципа: по-малко държава, което ще рече либерална политика, в помощ на бизнеса и достигане на блага за повече хора; разрешаването на проблемите, свързани с екологията, тъй като екологичната тема е една от основите са възникване на СДС; подобряване на социалната политика. Ние искаме да следваме и трите принципа на европейските десни партии, а именно: свобода, справедливост, солидарност”, допълни Николай Александров. Относно провеждането на предсрочни парламентарни избори, той заяви, че не мога да бъде сигурен, имайки предвид, че тройната коалиция има достатъчно много гласове в Парламента. “Когато НДСВ се разцепи, едва ли не драматично, което и да било от нейните две нови крила, ще имат интерес да се явят на избори. Вероятно обаче няма да имат представители в новото управление”, коментира лидерът на СДС.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж