Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Започва преброяване по желание по интернет, ще отнема до 15 минути


 Между 10 и 15 минути ще са необходими за попълване на интернет формуляра за преброяване на населението. Това съобщи в следобедния блок „Сиеста” Иван Балев, директор на дирекция „Демографска политика и статистика” в Националния статистически институт. От 1 до 7 септември ще се проведе пробно преброяване в интернет, в което може да участват всички, които пожелаят.

През втората седмица септември пък ще се направи генерална репетиция за класическото преброяване на населението. Тя ще е в седем населени места. Цялостното преброяване на населението ще се проведе през март догодина и ще е част от общоевропейското преброяване. Ето какво каза Балев пред Лили Ангелова:

За преброяването по класическия начин с преброители и карти, то ще започне на 6 септември в 8 часа. Това не означава, че те трябва да стоят в 8 часа и да чакат преброителите. Могат да отидат и в 13 и 14 часа, в закона е указан часът – между 8 и 20 часа всеки ден. Но самите преброители, тъй като са наети лица една част от тях са работещи и вероятно когато свърши техният работен ден, ще отидат да преброяват. Обикновено късните следобедни часове и привечер са тези, в които преброителите посещават домовете на хората. Седемте населени места, в които ще бъде извършено пробно преброяване по класическия начин са Плевен и село Гривица, Велико Търново и близкия до него град Дебелец, село Гъбарево, община Павел баня, село Копринка, община Казанлък, Стара Загора. По интернет обаче могат да се преброят всички. Преброителите са 180 души, тъй като пробното преброяване ще бъде за около 35-40000 души.

Лили Ангелова  www.dariknews.bg  

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: