Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Обучение на преброители


 Във връзка с предстоящото пробно преброяване на населението и жилищния фонд, което ще се проведе в областите Велико Търново, Плевен и Стара Загора, на 26 август от 9 ч. в Зала 1 на Община Стара Загора ще се проведе обучение на преброители и контрольори.

На обучението ще присъстват членовете на областните и общинските комисии и експерти от НСИ.

 

Пробното преброяване ще се извърши от 1 до 14 септември в посочените три областни града и град Дебелец край Велико Търново, село Гривица Плевенско и селата Габарево и Копринка област Стара Загора.

За първи път населението на България може да се преброи по Интернет. От 08.00 часа на 1 септември до 08.00 часа на 7 септември всеки на територията на страната ще може да преброи себе си и семейството си по Интернет. След това Информационна система „Преброяване” ще бъде затворена и от 08.00 часа на 7 септември до 20.00 часа на 14 септември близо 200 преброители ще посетят домовете на над 35 000 души в трите области – Велико Търново, Плевен и Стара Загора. При пробното преброяване ще бъде обхванато около 0.5% от населението на страната, като целта е да се тества инструментариума, методиката, преброителната карта, Информационна система „Преброяване” и др.

Същинското преброяване на населението и жилищния фонд ще се проведе през март 2011 година.

Предварителните проучвания на НСИ сочат, че 100% от анкетираните старозагорци са заявили готовност да се включат в преброяването, а 22.9 % биха попълнили анкетната карта в интернет

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:



Виж


Какво не видяхте: