Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

20 запора на банкови сметки по интернет

 Публичните изпълнители от офиса на НАП в Стара Загора запорираха над 20 банкови сметки по интернет. Служителите на функция „Събиране” на приходната агенция изпращат по електронен път, подписани с електронен подпис, запорни съобщения до обслужващите банки на некоректните длъжници. Новият начин на налагането на тази обезпечителна мярка стартира пилотно в дирекциите в София, Варна и Пловдив.

    Запорът върху банковата сметка е една от принудителните обезпечителни мерки, които НАП налага, заради невнесени в срок данъци и осигуровки. Друга подобна мярка е запор върху работната заплата. Сред собствеността, която подлежи на запор, заради задължения към хазната, са движимите вещи – лични и служебни автомобили, селскостопанска техника, и т.н. Освен да ги запорират, инспекторите от НАП, могат и да ги продадат на търг, в случай че некоректните данъкоплатци отказват да внесат просрочените си задължения. Публичните изпълнители често налагат и възбрани върху недвижимите имоти на длъжниците.

Прилагането на новия начин на запориране на банковите сметки ще продължи. Предстоят преговори за разширяване на кръга на банките, с които НАП ще работи по новия начин.

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: