Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Земетресение в Ямбол, в село Скалица – около 20 труса

 Земетресение в Ямбол, в село Скалица – около 20 труса

Земетресението в Ямбол и Елхово е било  усетено най-силно в селата Скалица, Овчи кладенец, Генерал Тошево и Голям манастир. За пострадали и материални щети все още никой не е съобщил, информираха от Гражданска защита - Ямбол.В Скалица трусовете започнали още към 21.00 часа снощи /20 август/ и били общо около 20. През цялата нощ животните били неспокойни, кучетата лаели почти непрекъснато. По-сериозно разтърсване имало към 22.00 часа, а в 5.35 часа вдигнало хората от леглата. Много излезли по дворовете си, уплашени от силен трус, придружен с тътен и бучене. Подобно било положението и в близките до Скалица села.

В Ямбол земетресението в 5.35 часа е усетено от сравнително малко граждани. Най-вече от тези, които са били будни по това време. В града трусът бе еднократен. По всяка вероятност е бил вертикален, защото лампите не са се разлюляли, но пък леглата "подскочили" нагоре.

В Елхово твърдят, че е усетено, но съвсем слабо.

21 август 2010 10:30   Ваня Авджиева  www.dariknews.bg Слабо земетресение в Тополовградско


Слабо земетресение е регистрирано на територията на страната, сочи справка на сайта на Европейския средиземноморски сеизмологичен център.

Земният трус е с магнитуд 2,5 по скалата на Рихтер и е на дълбочина 2 км.

Епицентърът на земетресението е на 52 км югоизточно от Стара Загора, 22 км източно от Раднево и на 19 км северозападно от Тополовград. Земният трус е регистриран в 9.03 часа.

По-рано бяха регистрирани други две земетресения. Земен трус с магнитуд 4 по скалата на Рихтер е регистриран в 5.34 часа в Ямболска област. 2,6 по Рихтер бяха регистрирани на 13 км западно от Сунгурларе.

21 август 2010 10:30  www.dariknews.bg 
 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: