Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Представители на Сдружение „Самаряни“ проведоха обучение в областта на мобилната социална работа


 Директорът на Комплекса за социални услуги за деца и семейства, управляван от Сдружение „Самаряни“, Нейко Иванов, проведе обучение в областта на мобилната социална работа и работа с уязвими общности.


В продължение на два дни /17 и 18 август/ на посещение в Сдружението бяха представители на Център за обществена подкрепа-Смолян /ЦОП/. През първият ден от посещението, ръководителят на Центъра и двама социални работници бяха запознати с дейността на Сдружението. Нейко Иванов представи методите и техниките, които организацията използва в работата на терен с уязвими общности. Особено внимание обърна на проактивния подход, при който мобилните социални работници са активната страна в издирването на хора в беда и установяването на проблемни ситуации.

През вторият ден от посещението с цел обучение и обмяна на опит в областта на мобилната работа, екипа от Смолян, заедно с представители на Сдружението посетиха ромския квартал на Стара Загора и две села от общината /Горно Ботево и Хрищени/. Там на място се запознаха с общностните сътрудници, които играят ролята на медиатори и улесняват установяването на контакт с представители на уязвимите групи в селата.

В село Хрищени, екипа на ЦОП-Смолян се запозна с програмата за подобряване на жилищните условия на семейства при които е на лице риск от изоставянето на деца в институции. Тази програма се реализира от повече от една година от Сдружение „Самаряни“ в партньорство с Хабитат-България.

Добромира Петрова
връзки с обществеността
Сдружение „Самаряни“

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: