Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 16.08.2010


Кражби  
На 15.08.2010 г. в 9.10 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение,че неизвестно лице е проникнало през не зазидан отвор за прозорец в ремонтна работилница на ул. “Скобелев” и извършило кражба на 250 м кабел, електрожен, ъглошлайф и перфоратор. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 
Пътно транспортно произшествие
На 15.08.2010 г. около 17.40 ч по второкласен път ІІ-56 от гр.Павел баня към местността Гердеме в посока север се е движел лек автомобил  “Ланчия”, управляван от Х.К. (35) от Пловдив. На около 300 м след Павел баня при движение с несъобразена скорост, водачът изгубил контрол над автомобила, който излязъл извън платното за движение и се преобърнал в крайпътна канавка. При инцидента, возещият се на предната седалка 41-годишен мъж от с.Розовец, общ. Брезово получил фрактура на дясна ръка. Настанен е за наблюдение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 
Полицейска операция  
За времето от 15.00 до 23.00 ч на 13.08.; от 7.00 ч до 15.00 ч на 14.08. и от 14.00 ч до 22.00 ч на 15.08.2010 г. на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за контрол на безопасността на движението. Проверени са общо 474  МПС (в това число 10 двуколесни) и 568 лица. Съставени са 6 акта и са наложени 58 глоби с фиш за констатираните по време на акцията 64  нарушения на Закона за движението по пътищата, съответно:
-    за неправоспособност – 1;
-    за движение с превишена скорост – 7;
-    за неползване на обезопасителен колан – 1;
-    за нередовни пътни документи – 15;
-    за неспазване на пътни знаци и сигнали – 10;
-    за управление на технически неизправно МПС – 5
-    други нарушения – 25.

И ОЩЕ ... Трима водачи са заловени при управление на МПС след употреба на алкохол на територията, обслужвана от РУ “Полиция” – Гълъбово вчера.  Единият от тях е задържан при опит да даде подкуп на полицейските служители, а в автомобила на втория е открита крадена вещ.

На 14.08.2010 г. в 3.30 ч в РУ “Полиция” – Гълъбово е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез подбран или подправен ключ е проникнало в лек автомобил  “Фолксваген Голф”, паркиран пред заведение в с. Главан и извършило кражба на авто компактдиск – плейър. Незабавно са предприети оперативно-издирвателни мероприятия и около 4.15 ч на същата дата в местността “Карабинли” в землището на с. Главан, общ. Гълъбово е спрян за проверка лек автомобил  “Мерцедес”, управляван от и О.М.  (35) от с. Главан. В автомобила е открита откраднатата от “Фолксваген”-а вещ, а при направената проверка с техническо средство, е установено наличие на алкохол в издишания от водача въздух с концентрация 1,79 промила. О.М. е задържан за 24 часа и срещу него е образувано бързо производство.

Около два часа по-късно на около 100 м от път ІІ-55 е спрян за проверка и лек автомобил „Рено 19”, управляван от М.С. (27) от Хасково. Полицаите забелязали, че водачът е във видимо нетрезво състояние и го тествали за употреба на алкохол, при което техническото средство отчело 2,04 промила. При съставяне акта за установяване на нарушението,  М.С. предложил подкуп на единия от служителите и впоследствие подхвърлил банкнота от 20 лв. в купето на патрулния автомобил. Задържан е за 24 часа и срещу него са образувани досъдебни производства за престъпления по чл. 304, ал. 1 от НК и чл.343б ал.1 от НК.
 
При провеждане на специализирана полицейска операция, около 2,10 ч на 15.08.2010 г. в с. Помощник, общ. Гълъбово е заловен  33-годишния К.Я. от Харманли да управлява лек автомобил  “Фолксваген Пасат”, след употреба на алкохол, с концентрация 2.07 промила. К.Я. е задържан за 24 часа и срещу него е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 б, ал.1 от НК.  
 
Общо 9 акта за установени административни нарушения са съставени при специализираната полицейска операция, проведена на територията, обслужвана от РУ “Полиция” –Гълъбово за времето от 20.00ч на 14.08. до 04.00 ч на 15.08.2010г. При акцията са проверени 15 заведения за развлечение и хранене, 1 игрална зала, 36 МПС и 58 лица.

Телесни повреди
На 14.08.2010 г. в 12.40 ч в участък “Полиция” - Павел баня е получено съобщение от 49-годишна казанлъчанка, че й е бил нанесен побой от група лица. При извършената проверка на място е установено, че на същата дата  тъжителката и двамата и синове при посещаване на имота си в с. Долно Сахране, общ. Павел баня, установили, че група от около 20 лица берат засадените в имота шипкови храсти. При отправеното предупреждение да напуснат имота, лицата нанесли побой на собствениците и се разбягали. След инцидента единият от синовете на тъжителката (28 г.) е откаран в МБАЛ – Казанлък, където е настанен за лечение с фрактура на дясна ръка, хематоми по тялото и комоцио, без опасност за живота. По случая работи РУ “Полиция” – Казанлък.

Пътно транспортни произшествия

На  13.08.2010 г.  около  14.10 ч на 1 км северно от барата на с. Енина по стръмен черен път се е спускал в посока юг мотопед “Симсон”, управляван от В.М. (55) от с. Енина. По време на движение се счупила лявата стъпенка на превозното средство, при което В.М. изгубил контрол над управлението на мотопеда и паднал. В резултат на удара водачът, който е ползвал предпазна каска е получил охлузни рани по дясната част на тялото  и  фрактура  на  дясна  ръка. Настанен е за наблюдение в МБАЛ – Казанлък без опасност за живота. При направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на м,. По случая работи РУ “Полиция” – Казанлък.

 На 13.08.2010 г. около 18.00 ч по път І-6 от Сливен за Гурково се е движел товарен автомобил “Скания” – великотърновска регистрация, с прикачено ремарке, управляван от мъж с неустановена самоличност. На около 1 км преди разклона за гр. Гурково, автомобилът излязъл вдясно извън пътното платно, ударил се в предпазните мантинели на мост и паднал в Конарска река от около 8 м височина. В резултат на удара водачът е загинал на място. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Разкрити престъпления
На  13.08.2010 г.  в  13.20 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение за кражба на ел. енергия в кв. “В. Левски”. При извършената проверка на място е установено, че  в избеното помещение на сградата 39-годишния Д.В., чието жилище е изключено от ел. захранване, поради неплатени сметки, е прикачил кабел към  електрическата  инсталация на стълбището.  По този начин Д.В. противозаконно  е  използвал  ел.  енергия  за  лични нужди. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: