Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


12 август 2010 - Международен ден на младежта и начало на Международна година на младежта

Офисът на Европа директно в Казанлък поздравява всички младежи и младежки организации с „Международният ден на младежта” в община Казанлък . За днешният ден, офисът организира неформална среща на улица „Искра” 4 /Инфоцентър/  в 17:30, след което се тръгва към „Еврогоричка” до Тракийската гробница в парк „Тюлбе”. Еврогоричката бе създадена преди година от млади хора решили да посадят храсти от рода чашкодрян. Така 6 месеца по-късно на 22 април /Деня на земята/, тя получи и своята табела „Европейска горичка”.


и още за „Международният ден на младежта”:

Международният ден на младежта е от особена важност за световната младеж. През декември 2009 година Генералната Асамблея на ООН прие резолюция А/RES/64/134, с която обяви началото на Международната година на младежта. Тя ще започне на  12 август 2010 и ще продължи до 12 август 2011 година.

Тазгодишният Международен ден на младежта  ще се проведе в контекста на Международната година за младежта под надслов „Диалог и взаимно разбирателство”. Избраната тематика съответства на одобрената от Генералната Асамблея оценка за стойността на културното многообразие и диалог между различните поколения.

Международният ден на младежта ще бъде отбелязан в седалището на ООН в Ню Йорк със събития от мащабен характер, които ще дадат началото на честванията за Международната година на младежта.  Проявите ще дадат израз на младежката енергия и въображение, съчетани с различни инициативи за признаване на ключовата роля на младите хора и техния принос за укрепване на мира и развитието. Всички тези събития дават възможност на световната общност и на ООН представителствата да демонстрират своята подкрепа за младите хора.

За празника ще бъдат поканени гости в областта на музиката и изкуствата, които да забавляват младите хора със своите изпълнения. Фоайето на ООН ще посрещне посетителите с откриването на фотоизложбата „Гласът на младите – визуално представяне на младежките перспективи по глобални въпроси”.  Изложбата ще бъде на разположение до началото на септември.

Тържественото откриване в седалището на ООН ще бъде съпроводено и от други младежки прояви по целия свят. Различните региони и държави в рамките на обявената от ООН Международна година за младежта ще могат да засвидетелстват своето отношение към младите хора.

Кратка история на Международния ден на младежта

На 17 декември 1999г. с резолюция 54/120, Общото събрание на ООН приема направените препоръки на Световната Конференция на министрите отговорни за младежта /състояла се в Лисабон на 8 – 12 август 1998г./ 12 август да бъде обявен за международен ден на младежта.
Общото събрание препоръчва на 12 август да бъдат организирани публични събития и инициативи в подкрепа на този ден. По този  начин да се предизвика по – голямо разбиране към Световната програма за действие за младежта през 2000 г., както и след това, одобрена от Общото събрание през 1995г. (резолюция 50/81).

Логото на Международната година на младежта е достъпно  на интернет страницата: http://social.un.org/youthyear.

Европейският информационен център „Европа директно”-Стара Загора , офис Казанлък ще отбележи стартирането на Международната година на младежта,с неформална среща на  всички младежи,участвали в засаждането и поддържането на „еврогоричката” в парк Тюлбето като ги кани да дойдат на 12 август в 17.30 ч. в Инфоцентъра на ул.Искра №4 . Очакваме ви!

Снимки: 

* 22.04.2010 - Европейска горичка

* 10.09.2009 - Еврогоричка в Казанлък

* 10.08.2009 - "Акция Климат" в Казанлък

Диана Петрова
Информационен център „Европа директно” - Стара Загора
Офис Казанлък
Ул.”Искра „ №4
тел. 0431 62817
web: www.europedirect.szeda.eu

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж