Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 07.08.2010


 Разкрито престъпление
 На  06.08.2010г. около  10.30 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение от 60-годишна казанлъчанка, че в междублоково пространство в кв. “Изток” е била нападната от неизвестно лице, което чрез сила й отнело полиетиленова чанта с мобилен телефон и портмоне с 6 лв. Незабавно са предприети  оперативно-издирвателни мероприятия, при които е установен и задържан за 24 часа извършителя на престъплението – 16-годишен младеж от Казанлък.  По случая е образувано досъдебно производство. 
 
Шофиране след употреба на алкохол
На 06.08.2010 г. около 22.58 ч на четвъртокласен - на около 1 км преди яз.”Копринка” полицейски екип е заловил А.Р. (36)  от с. Копринка да управлява лек автомобил  “Рено Сафран”, след употреба на алкохол, с концентрация - 2.25 промила. Водачът е задържан за 24 часа и срещу него е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 б, ал.1 от НК.

Пътно транспортни произшествия
На 06.08.2010 г. около 7.05ч  по път ІІ-66 (Нова Загора – Стара Загора) в посока запад се е движел лек автомобил “Шкода Октавия”, управляван от израелския гражданин Ш.В. (53). На около 150 м западно от разклона за с.Братя Кунчеви, при неправилно изпреварване на товарен автомобил, навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал челно в движещия се в посока изток лек автомобил  “Опел Корса”, управляван от К.П. (22) от Белозем.  В резултат на удара “Опел”-ът излязъл извън платното за движение - в крайпътна канавка. Изпратените на място екипи на Областно управление „Гражданска защита и РУ “ПБС” са оказали помощ за изваждането на пострадалите при инцидента водачи и пътници. 
В МАЛ – Стара Загора са откарани : водачът на “Шкода Октавия” – с фрактура на лява ръка и лява подбедрица, без опасност за живота;  52-годишната му съпруга – травма в областта на врата и комоцио, без опасност за живота;  19-годишния им син – с комоцио, без опасност за живота и

и 16-годишната им дъщеря, която при инцидента е получила множество травми и  е починала в болницата. В тежко състояние, с опасност за живота  в болницата са настанена водачът е “Опел Корса” и  20-годишната му спътничка. Нанесени са и значителни материални щети по двата автомобила. Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство. В периода от 7.10 до 9.45 ч движението по път ІІ-66 бе отклонявано по обходни маршрути през селата Оряховица и Братя Кунчеви.

За нормализирането му в района е организирано засилено полицейско присъствие, което ще продължи и през почивните дни. Шест автопатрула и два наряда на мторизираното звено към ОДМВР  днес и утре ще контролират безопасността на движението в два основни участъка: от пътния възел на автомагистрала “Тракия” с път І-5 до околовръстния път на Стара Загора и по път ІІ-66 от кръстовището с околовръстния път до уязвимия участък в района на с. Подслон. Полицейски патрули  с високоскоростни мотори ще извеждат от колоните водачи, извършили груби нарушения и застрашаващи себе си и другите участници в движението и ще налагат строги и незабавни санкции по закона за движението по пътищата. Шест екипа на пътния контрол ще следят за неправилни спирания, недопускане на задръствания и рискови изпреварвания по път ІІ-66.  За ограничаване на пътните нарушения в тези участъци ще работят и стационарните системи за видеоконтрол.
 
Въпреки засиления пътен контрол, е много вероятно очаквания интензивен поток от автомобили по тесния участък от Стара Загора до Нова Загора да създаде колони, движещи се със скорост, далеч от желаната за участниците в движението и да ги подтикне към рискови изпреварвания. От ОДМВР – Стара Загора напомнят на водачите, от края на автомагистрала “Тракия” (при пътния възел с път І-5) движението им към южното Черноморие продължава по второкласен път (каквито са обходния път на Стара Загора и път ІІ-66). След продължително пътуване по автомагистрала “Тракия”, където максимално разрешената скорост е 130 км/ч, много от тях  трудно се съобразяват с ограничението да поддържат скорост по-ниска от 90 км/ч по второкласния път и създават сериозни предпоставки за възникване на пътни инциденти.  Въпреки, че максимално разрешената скорост по обиколния път на Стара Загора и път ІІ-66 до с. Подслон е 90 км/ч, на много места са въведени допълнителни ограничения, особено в районите на уязвими кръстовища. Първото от тях е при включването на обиколния път на Стара Загора в пътя Стара Загора – Нова Загора при кв. Зора. Там автомобилите, пътуващи към морето се включват в градското движение до изхода на Стара Загора и в този участък нарушаването на ограниченията на скоростта и неспазването на дистанцията създават предпоставки за верижни катастрофи. Други рискови участъци са разклоните за селата Дълбоки и Оряховица, както и района на с. Подслон. Там стеснения път и хълмистия терен ограничават видимостта, което често се преценя не  навреме от водачите  и води до погрешни решения, понякога – с фатални последици. За периода 207 – 2009 г. по пътя от Стара Загора до с. Подслон са регистрирани 99 пътно транспортни произшествия с  22 убити и 103 ранени. От началото на 2010 г. катастрофите в този участък са 10 и при тях са загинали двама и са пострадали 16 лица.

От Пътна полиция  предупреждават водачите, че до края на летния период  по пътя към морето  ще има засилено активно полицейско присъствие през цялото денонощие и очакват  от тях отговорното и толерантното поведение зад волана.
 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: