Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 06.08.2010


 Пътно транспортни произшествия
 На 06.08.2010 г. около 7.05ч  по път ІІ-66 (Нова Загора – Стара Загора) в посока запад се е движел лек автомобил “Шкода Октавия”, управляван от израелския гражданин Ш.В. (53). На около 150 м западно от разклона за с.Братя Кунчеви, при неправилно изпреварване на товарен автомобил, навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал челно в движещия се в нея лек автомобил  “Опел Корса”, управляван от К.П. (22) от Белозем. 

Изпратените на място екипи на Областно управление „Гражданска защита и РУ “ПБС” са оказали помощ за изваждането на пострадалите при инцидента водачи и пътници. В МАЛ – Стара Загора са откарани водачът на “Опел Корса” и израелското семейство - водачът на “Шкода Октавия”, 52-годишната му съпруга, 19-годишния им син и 16-годишната им дъщеря, която по-късно е починала в болницата. В тежко състояние, с опасност за живота  в болницата е настанена 20-годишната пътничка в лек автомобил  “Опел Корса”. Извършен е оглед на местопроизшествието. В периода от 7.10 до 9.45 ч движението по път ІІ-66 бе отклонявано по обходни маршрути през селата Оряховица и Братя Кунчеви. За нормализирането му в района е организирано засилено полицейско присъствие, което ще продължи и през почивните дни.
 
На 05.08.2010 г. около 12.25 ч в Казанлък по ул. "Банянска" в посока север се е движел лек автомобил  “Пежо 309”, управляван от Д.М. (40) от Казанлък. На кръстовището с бел. “Княз Ал. Батенберг”, не спазил пътен знак Б-2, отнел предимство и ударил движещият се на изток лек автомобил  “Форд Фиеста”, управляван от В.С. (63) от Стара Загора. Нанесени са материални щети по автомобилите. При направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водачите. И в двата автомобила са ползвани обезопасителни колани. По случая работи  сектор “Пътна полиция” – Стара Загора.
 
На 05.08.2010 г. около 11.30 ч от Стара Загора към с.Могила, общ. Стара Загора се е движел лек автомобил  “Тойота”, управляван от В.В. (61) от Плевен. На около 1 км преди с.Могила ударил движещия се пред него лек автомобил  “Пежо”, управляван от 40-годишната К.С. от с. Могила. При инцидента, пътуващата в лек автомобил  “Тойота” 58-годишна жена от Плевен е получила фрактура на дясна раменна става, а возещото се в същия автомобил 7-годишно момиченце - аркада на дясна вежда. Оказана им е амбулаторна медицинска помощ.
При направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водачите. По случая работи сектор “Пътна полиция” – Стара Загора.
           
На 05.08.2010 г. около 19.50 ч в  Стара Загора по ул. “Хан Аспарух” се е движел лек автомобил  “Несан Алмера”, управляван от М.Г. (21) от Старозагорски минерални бани. Пред дом №4 ударила пресичащата пътното платно 51-0годишна жена. В резултат на удара пешеходката е получила натъртване на десния крак. Оказана й е амбулаторна медицинска помощ. По случая работи сектор “Пътна полиция” – Стара Загора.
 
На 06.08.2010 г. в 0.30 ч по автомагистрала “Тракия” от Пловдив към Стара Загора се е движел лек автомобил  “Шевролет Авео”, управляван от 27-годишната Л.Т. от Дупница. На 182-ри км, при движение с несъобразена скорост, Л. Т. изгубила контрол над автомобила, който се блъснал в предпазна мантинела  вляво, напуснал пътното платно вдясно и се ударил в скат. При инцидента са нанесени значителни материални щети по автомобила. При направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на Л.Т. По случая работи РУ “Полиция” – Чирпан.

Опити за кражба

 На 05.08.2010 г. в 22.30 ч в РУ “Полиция” - Казанлък е получено съобщение от 72-годишен мъж от Бузовград, че е заловил лице, която влязло в двора на къщата му. Изпратеният на място полицейски екип е установил, че лицето е 16-годишен младеж от селото, който влязъл в склад за продажба на фураж с намерение да вземе оборота. Задържан е за 24 часа. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 
Полицейски операции  

На 05.08.2010г. територията, обслужвана от РУ “Полиция” – Казанлък е проведена специализирана полицейска операция, при която са проверени 20 обекта, осъществяващи търговска дейност с акцизни стоки -  цигари и алкохол. В хода на акцията,  в складово помещение към магазин в кв. “В. Левски” са намерени и иззети 30 кутии цигари без бандерол. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” –  Казанлък.

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: