Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


ГЕРБ- Казанлък вече стяга местните избори


 ГЕРБ-Казанлък стартира подготовката си за предстоящите местни избори догодина.  Това става ясно от специално съобщение в местните медии, разпространено днес,  според което решението за старта е взето на заседание на местното ръководство на партията.


Началото на кампанията, според съобщението, започва с разглеждането и предлагането на издигнати от членове и структури на ГЕРБ кандидатури за кметове на Казанлък и селата, както и за кандидати за общински съветници.

В съобщението изрично се пояснява , че за местния вот догодина няма да се допусне коалиция с друга партия или политически формирование, както и че издигнатите кандидатури ще са само на хора от структурите на ГЕРБ в Казанлък.

Уточнява се също, че това ще са доказани професионалисти, лоялни към партията и дейно участвали в нейната работа.

 Потърсен за повече информация Йоан Вълканов, организационен секретар на ПП ГЕРБ в Казанлък уточни, че решението за тази подготовка е взето преди близо месец , но не било оповестявано публично досега.

 Според него, местната структура е с над 430 члена и няма проблем да се намерят качествени хора, отговарящи на условията за кметове и съветници от ГЕРБ. Такива щели да се търсят и от сдружение ГЕРБ, което на практика от две години и половина е замразило приема на членове.       

На въпрос дали и настоящият кмет на Казанлък Стефан Дамянов може да е сред потенциалните кандидати от редиците на ГЕРБ , каквито слухове вече вървят в града на розите , както и предвид на това, че преди три години той самият подаде молба за членство в сдружение ГЕРБ, която бе с лична резолюция от настоящия премиер и разпореждане да се придвижи „където трябва", Вълканов не се ангажира с конкретен отговор. Той уточни само, че към него момент не е бил в ръководството на партията и дори не знае дали въобще тази молба е в регистъра на сдружението в Казанлък.

Депутатът от ГЕРБ- Казанлък Емил Караниколов също коментира появилото се съобщение в медиите. Парламентаристът заяви, че е запознат с това, но уточни, че съобщението е от настоящото ръководство на ПП -ГЕРБ, с председател Иван Кьосев. В момента предложеното ново ръководство на местната структура все още не е одобрено от Националната изпълнителна комисия на партията. По думите на Караниколов, обявлението не е съвсем премислено, тъй като можело новото ръководство, което на практика ще изнесе кампанията догодина на гърба си, „да не е съгласно с някои кандидатури или подходи.

Пред Дарик  народният избраник от ГЕРБ сподели, че завижда на оптимизма на някои свои колеги, без да конкретизира повече.

Деляна Бобева www.dariknews.bg  

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: