Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Проектът “Севтополис” - мощен тласък за развитието на Казанлък

“Проектът “Севтополис” ще даде мощен тласък в развитието на Казанлък”, заяви Росица Николова - главен специалист в Съвета по туризма в Града на розите. По думите й обособяването на язовир Копринка като зона за отдих с изграждането на проекта “Севтополис” ще дадат възможност в Казанлък и околностите да бъде развит класен туризъм.

Предвижда се в бъдеще неправителствените организации да имат възможността да разработват проекти, с което да помагат още повече за утвърждаването на Казанлък и другите населени места от Общината като туристическа дестинация.

Съветът по туризма е създаден през 1998 година, като през 2003-а е пререгистриран. “Неговата цел е съвместната работа относно рекламите и промоциите на града ни, посрещането на гости и туристи в Казанлък”, заяви Николова.

Членове на Съвета по туризма са собствениците или управителите на всички хотели и ресторанти, които имат богат опит в обслужването на почиващи в града, както и представители на исторически музей “Искра” в Казанлък и национален парк-музей “Шипка-Бузлуджа”.

“Перспективите за развитие на туризма в Казанлък са много”, каза  Росица Николова-главен специалист “Съвет по туризъм” към звено “Младежки дейности, спорт и туризъм” в Община Казанлък. Като важна предпоставка за развитието на туризма в Града на розите тя посочи подобряването на транспорта.

“С промяната на предпочитанията на различните туристи от практикуване на ваканционен туризъм, основно по морето, към опознавателен и културен, се надяваме да спечелим много. Града ни има дадености за това”, е категорична Николова. Тя подчертава още, че подобно развитие на туризма в града може да стане с подобряване на атракциите и характерната инфраструктура: “Например: построяването на хотели с басейни, предназначени за по-продължителен престой, изграждането на вилни селища и предоставянето на възможности за забавления на туристите. Така според мен потокът на почиващите в Казанлък ще се увеличи, а също така ще заработи по-добре и вътрешният туризъм”.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново
 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж