Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Европейска фондация финансира пътувания за културни проекти

 Артисти, преводачи, журналисти, изследователи и активисти в сферата на човешките права могат да кандидатстват за финансиране за пътуване в Европа по програма STEP Beyond на Европейската културна фондация (ECF). Програмата за мобилност STEP Beyond подкрепя трансгранични културни проекти. Целта на програмата е да мотивира млади и артисти и културни дейци да изследват, преживяват, да се вдъхновяват и да влияят и на други хода да създават културни връзки.

Допустими дейности

- Пътуване с цел създаване на общ културен или артистичен проект с трансграничен партньор
- Посещение на събитие, организирано от европейска културна мрежа, която е свързана с професията на пътуващия.Изисквания

Български граждани могат да кандидатстват за финансиране на пътуване до някоя от страните - членки на ЕС, както и до Албания, Армения, Азербайджан, Беларус, Босна и Херцеговина, Грузия, Косово, Македония, Молдова, Русия, Сърбия и Черна гора, Турция, Украйна и Хърватия.

Необходимо е кандидатите да имат покана от неправителствена организация – организатор на дейностите в държавата, където се осъществява пътуването.

Финансовата помощ покрива разходите за транспорт и виза и в някои случаи разходите за нощувки и храна за ограничен брой дни.

Крайният срок за кандидатстване е текущ. Желаещите да получат финансиране за пътуване трябва да подадат документите си поне 8 седмици преди датата на пътуването.

Допълнителна информация може да намерите на интернет страницата на Европейската културна фондация .

============================

Диана Петрова
Информационен център „Европа директно” - Стара Загора
Офис Казанлък
Ул.”Искра „ №4
тел. 0431 62817
web: www.europedirect.szeda.eu

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж