Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Милена Желязкова е тазгодишната казанлъшка Царица Роза

 19-сет годишната Милена Желязкова бе избрана за тазгодишната Царица Роза на Казанлък.  Новата царица получи короната си малко преди 23 часа снощи, на церемония в ДК "Арсенал". Абитуриентката от  най-голямото училище в община Казанлък - СОУ „Екзарх Антим първи" получи 147 гласа общо от 8 членното жури, назначено със заповед на кмета на града Стефан Дамянов. Новоизбраната царица впечатли журито с оригинален японски тоалет и идеи за добри каузи. Милена Желязкова е зодия „Водолей", дъщеря на банкова служителка и районен инспектор в РПУ-Казанлък. Мечтае да учи японистика или политология.     За първи път в журито за избор на Царица Роза , но без право на глас бе допуснат и родител на една от участничките.

Деветият член на журото, в лицето на майката на една от  участничките бе в ролята на наблюдател  на процеса по  избора, с цел прозрачност.

 За подгласнички на  тазгодишната казанлъшка царица  бяха избрани Румяна Секулова от ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт и Виктория Милева от ХГ „Св.св. Кирил и Методий".

 Трите казанлъшки красавици, освен титлите получиха многобройни подаръци от спонсорите на Празника на розата.  Сред тях е и традиционният дар на Посолството на Япония в България - пътуване  на царицата до Страната на изгряващото слънце.

Конкурсът за царица Роза се организира от Община Казанлък и  фондация „ Българска роза".

 Конкурсът за избор на най-красивата казанлъшка абитуриентка събира много страсти на гражданите и се провежда вече 44 години.

Новоизбраната Царица Роза, заедно със своите подгласнички ще водят празничното шествие по улиците на Казанлък идната неделя-6-ти юни, когато е кулминацията на празниците на розата.

Деляна Бобева www.dariknews.bg 

Снимки: 28.05.2010 - Царица Роза 2010

Видео материали:

http://bnt.bg/bg/news/view/29789/carica_roza_2010 

http://novinitepro.bg/svejo/scena/kazanlshkite-krasavitsi-i-tyahnata-kralitsa-roza.html 

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж