Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


ЗОМБИ ПОСРЕЩНА ФРЕНСКИ ДОБРОВОЛЕЦ


 UNITED AVANGARD ARTIST Към НЧ „Възродена искра” гр. Казанлък  се включи в посрещането на европейски доброволец по програмата на Национален център „Европейски младежки програми и инициативи". И по покана на „Младежки център за развитие –Взаимопомощ”. Оригиналната идея възниква спонтанно  при разработване на общ проект между  UNITED AVANGARD ARTIST Към НЧ „Възродена искра” гр. Казанлък  и „Младежки център за развитие –Взаимопомощ”. На 20.05.2010 г посрещането е осъществено на аерогара София.  Веднага след шока от посрещащото от зомбито доброволката Агат Феран от френския град Бордо.беше посрещната от Мегън Луенбърг, доброволец от Корпуса на мира и  Красимир  Цанев председател на „Младежки център за развитие –Взаимопомощ”.  Всички бързо намериха общ език с новопристигналата доброволка и на импровизирания обяд на крайпътно заведение колорита на посрещането бе допълнен на известната българска рок дама Милена привлечена от нетрадиционно изглеждащата младежка група.

Справка от официалния сайт на Национален център „Европейски младежки програми и инициативи".  Европейска ДОБРОВОЛЧЕСКА служба - ЕДС (EVS) дава възможност за включване на млади хора между 18 и 30 години в международни доброволчески дейности на територията на Европейския съюз и извън него. EVS включва най-малко 1 посрещаща, 1 изпращаща организация и 1 доброволец . ДОБРОВОЛНА работа, извършвана от младежи, на територията на страна, различна от родната му. Дейност свързана с придобиване и внасяне на нов опит в дадена сфера и допълнителна стойност за всички участници в проектите . Дейност свързана с насърчаването на активно сътрудничество и взаимодействие между преките и непреки участници в проектите. В един проект могат да се включват индивидуални и/или групови дейности по ЕДС.

Какво НЕ Е EVS?
Не е доброволческа дейност, която е неструктурирана и непланирана
Не е стаж в предприятие или НПО
Не е замяна на работно място
Не е туристическа дейност
Не е езиков курс
Не е дейност, която може да донесе лична финансова облага


Невероятен интерес проявиха членовете на UNITED AVANGARD ARTIST Към НЧ „Възродена искра” гр. Казанлък  към сайта на Национален център „Европейски младежки програми и инициативи". Съвсем случайно младежите откриха че тяхна снимка присъства в сменящ се банер близо до логото на сайта. Снимката е извадена от една от първите сесии на клуба и по какъв начин е стигнала до въпросния сайт така и не беше установено но всички приеха това като комплимент за стойност на фотографията.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: